GERİ

Şanlıurfa - Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evlilikler Karşısında Neler Yapabiliriz?

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 25, 2024

Saat: 12:00-14:00

 

UNFPA ve İlgi Okulları İşbirliğiyle:

 

unfpa.pngilgiokullar%C4%B1.png

 

 

 

25 Mayıs Cumartesi günü 12:00 - 14:00 saatleri arasında Şanlıurfa’da yüz yüze gerçekleşecek Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evlilikler Karşında Neler Yapabiliriz?” etkinliğine davetlisiniz!

 

Çocuk yaşta, erken ve/veya zorla evlilikler (ÇYEZE) dünyada ve Türkiye’de çok yaygın bir sorundur. Kız çocukları daha fazla etkileyen bu sorun sadece yoksul çevrelere ait veya sanılanın aksine, azalıp bitmek üzere olan bir sorun değildir. İstatistiklere göre, dünyada her 5 çocuktan biri, Türkiye’de ise evli olan her 5 kadından biri çocuk yaşta evlendirilmiştir. Öğretmenler, bölge farketmeksizin çalıştıkları okullarda, ÇYEZE vakalarıyla karşılaşabilmekte ve eğer konu hakkında bilgililerse vakalar karşısında güçlü aktörler olarak yer almaktadırlar. 
 

2022 yılının Aralık ayında UNFPA desteği ile başladığımız, Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evlilikleri (ÇYEZE)’lerin önlenmesi için öğretmenleri güçlendirmeye yönelik projemiz, öğretmenlerden duyduğumuz, “bu vakalarda karşısında ne yapacağımızı çoğu zaman bilemiyoruz” tepkisi ile doğdu. Bu proje kapsamında öğretmenlerle oluşturduğumuz “Çocuk Yaşta, Erken ve/veya Zorla Evlilikler için Önleme ve Müdahale Rehberi: Öğretmenlere Yönelik Uygulamalar” ismini verdiğimiz rehberimizi tanıtacak, ÇYEZE vakalarının nasıl tespit edilebileceğini ve öğretmenlere bu vakalar karşısında nasıl bir yol izleyebileceklerini tartışacağımız atölyemiz ile 25 Mayıs’ta Şanlıurfa’dayız. 

 

Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evlilikler Karşında Neler Yapabiliriz? başlıklı etkinliğimiz 25 Mayıs Cumartesi günü 12:00 - 14:00 saatleri arasında Şanlıurfa İlgi Okulları işbirliğinde okul kampüsü içerisinde gerçekleşecek. Çalışmanın moderasyonunu proje koordinatörü ve Öğretmen Ağı İçerik ve Etki Koordinatörü Günalp Turan üstlenirken, yürütücülüğü rehberin yazarları arasında bulunan Nihan Evcil ve Remziye Acar üstlenecek. 

 

Etkinliğimiz herkese ve tüm branşlara açık olup ücretsizdir. Katılmak için lütfen etkinliğe aşağıdaki buton üzerinden kayıt yaptırın.

 

Tarih
2024-05-25 12:00 - 14:00
Konum
Şanlıurfa İlgi Okulları
Maşuk, 63340 Karaköprü/Şanlıurfa
╲╱