GERİ

Bugünün gençleri: Z kuşağı mı, çoklu krizler kuşağı mı?

Mayıs 7, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

SEÇBİR İşbirliğiyle:

se%C3%A7bir.png

7 Mayıs Salı günü  20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek Bugünün gençleri: Z kuşağı mı, çoklu krizler kuşağı mı?” etkinliğine davetlisiniz!

 

Günümüzde gençlerle ilgili hemen her şey “Z kuşağı” başlığı altına sıkıştırılıyor. Z kuşağı nitelemesi gençlerle ilgili açıklayamadığımız şeylere ışık tutan bir anahtar görevi görüyor: “Tabii bunlar Z kuşağı!” sözünü eğitim başta olmak üzere gençlerin bulunduğu tüm ortamlarda sıkça duyuyoruz. Bu söz genellikle gençlerle ilgili birçok önyargıyı ve kalıpyargıyı da barındırıyor. Peki gençliği homojen bir kuşak kategorisi ile anlayabilir miyiz? Gençler içinde bulunduğumuz çağı nasıl deneyimliyorlar? Bu buluşmada Hakan Yücel ile 2000’li yıllarda gençlik hallerini, Türkiye’deki gençlik çalışmaları alanını tartışmaya açacak, eğitim alanına aktarabileceğimiz içgörüler yakalamaya çalışacağız.

 

SEÇBİR-Öğretmen Ağı Akademi Buluşmaları, akademide yürütülen çalışmaların ve üretilen bilgilerin öğretmenler başta olmak üzere eğitimle ilgilenen herkesle, öğretmenlerdeki deneyimin ise akademiyle paylaşılmasını amaçlamaktadır. Farklı disiplinlerden akademisyenlerin farklı branşlardan eğitimcilerle bir araya gelmesiyle günümüzün sorunlarına disiplinlerarası bir bakış geliştirmeyi de hedeflemektedir. 

 

Çevrimiçi ortamda gerçekleşecek buluşma serisi öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum çalışanları ve gönüllüleri başta olmak üzere eğitimle ilgilenen herkesin katılımına açıktır. 

 

Tüm branş ve kademeden öğretmenlerinin, öğrencilerin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

hakany%C3%BCcel.png

Hakan Yücel 

1995’te Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden, 1998’de Siyaset ve Sosyal Bilimler Yüksek Lisans Programından mezun oldu. 2006 yılında EHESS'de (Sosyal Bilimler Yüksek Tahsil Okulu) doktorasını tamamlayan Yücel, Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor; gençlik ve kent sosyolojisi, Alevi kimliği, gayrimüslim azınlıklar, popüler kültür alanlarında çalışıyor ve üretiyor.

 

kenan%C3%A7ay%C4%B1r.png

Kenan Çayır

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi, Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) Müdürü ve Öğretmen Ağı İçerik

Danışmanı’dır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlayan Kenan Çayır, doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. İngiltere’de Leeds Üniversitesi Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Merkezi’nde ve Almanya’da

Georg-Eckert Uluslararası Ders Kitapları Enstitüsü’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı.  Kapsayıcılık, ayrımcılık, yurttaşlık, insan hakları ve birlikte yaşama gibi konuları eğitim merceğiyle ele alan çalışmalar yürütmekte, bu alanlarda eğitimler tasarlamakta ve eğiticilik yapmaktadır.

 

melisasoran2.png

Melisa Soran

Melisa Soran, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladıktan sonra bir süre özel sektörde araştırma asistanı olarak çalıştı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) eğitim alanında çalışmaya başladı ve yüksek lisansını Eğitim Bilimleri Programında yaptı. Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Hisar Eğitim Vakfı Okulları’nda görev yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) ekibine katıldı. Halen SEÇBİR ekibinde yer alan Soran’ın çalışmaları eleştirel düşünme, insan hakları, ayrımcılık, cinsiyet, engellilik ve kapsayıcı eğitim alanlarına yoğunlaşıyor.

 

Tarih
2024-05-07 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱