GERİ

ÇOÇA Materyalleri Tanıtım Atölyesi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Şubat 17, 2024

Saat: 14:30-16:00

 

Bilgi Üniversitesi ÇOÇA İşbirliğiyle:

%C3%A7o%C3%A7a.png

17 Şubat Cumartesi günü 14:30-16:00 saatleri arasında Hatay Öğretmen Dayanışma Alanı’nda yüz yüze gerçekleşecek  ÇOÇA Materyalleri Tanıtım Atölyesi” etkinliğine davetlisiniz!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) , on beş yılı aşkın süredir çocuk hakları alanında çalışıyor ve çocukların seslerinin duyulduğu, görüşlerinin dikkate alındığı bir dünyaya katkı sunuyor. Bunlar için araştırmalar yürütüyor, eğitim materyalleri ve oyunlar tasarlayıp, yaygınlaştırıyor. Bu atölyede de; ÇOÇA’nın hazırladığı materyallerden olan insan hakları, çocuk hakları ve engelli haklarına dair animasyon filmlerine ve Söz Küçüğün kutu oyununun dijital versiyonu için hazırlanan içeriğe odaklanacak ve bu materyallerin deprem bölgesinde nasıl kullanabileceğimiz ve iyileştirebileceğimize dair birlikte çalışacağız. 


İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nden Gözde Durmuş ve Cem Demirayak’ın yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Banu Yücetaş’ın ise moderatör olarak yer alacağı etkinlikte, ortak akılla elimizdeki materyallerin kullanım alanını genişletmeye odaklanacağız. 


Çocuk hakları  odağında düşünmek ve ÇOÇA’nın eğitim materyallerine fikirleriyle katkı sunmak isteyen herkesle 17 Şubat’ta buluşalım.

 

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

banuy%C3%BCcetas.png

Banu Yücetaş

Öğretmen Ağı Değişi Elçisi olan Banu Yücetaş, Çukurova Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden 2000 yılında mezun oldu. MEB’de tüm eğitim kademelerinde görev yapan Yücetaş 2005 yılından beri AÇEV’de Anne Destek Programı eğitimcisi olup, ilgili programın Adana saha danışmanı olarak ebeveyn eğitimleri yapmaktadır. Şu an aktif olarak Adana/ Seyhan’a bağlı Lütfiye Kısacık İlkokulu’nda psikolojik danışman olarak görev yapmaktadır.

 

cemdemirayak.png

Cem Demirayak

Lisans öğrenimini 2014 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Cem Demirayak, 2009 yılından itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nde aktif olarak gönüllülük yapmış; 2017 yılından itibaren bu kurumun bünyesinde çalışmaya başlamıştır. Çocuklarla, üniversite öğrencileriyle ve çocuklarla profesyonel olarak çalışan yetişkinlerle; çocuk hakları, çocuk koruma, toplumsal cinsiyet eşitliği, ekoloji, insan hakları ve çocuk katılımı temalarında gerçekleştirilen çeşitli projelerde koordinatör ve eğitmen olarak yer almıştır.

 

g%C3%B6zdedurmu%C5%9Fv2.png

Gözde Durmuş

Gözde Durmuş 2008 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nde (ÇOÇA) çalışmakta, şu an birimin koordinatörlüğünü yürütmektedir. Çocuk hakları eğitimi, çocuklar arasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, çocuk işçiliği ve çocuk katılımı gibi konuları ele alan çeşitli projelerde koordinatör, eğitmen ve araştırmacı olarak görev almıştır. Çocuklara yönelik ve çocuk hakları ile ilgili hazırlanan birçok yayın ve materyalin içerik geliştirme ve yazım ekibinde yer almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Çocuk politikaları” ve “Sosyal sorumluluk” gibi konularda yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Yüksek Lisans Programı mezunudur.

Tarih
2024-02-17 14:30 - 16:00
Konum
Öğretmen Dayanışma Alanı
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay
╲╱