GERİ

Çocuklarda Dijital Ekran Bağımlılığı ve Dijital Ebeveynlik

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Şubat 20, 2024

Saat: 20:00-21:00

 

20 Şubat Salı günü 20:00-21:00 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  Çocuklarda Dijital Ekran Bağımlılığı ve Dijital Ebeveynlik” etkinliğine davetlisiniz!

Artık kabul ettiğimiz bir gerçek var. O da şu ki; dijital bir dünyada yaşıyoruz. Günlük hayatta yaptığımız her şeyde, sosyalleşme alanlarımızda, iş hayatımızda, evdeki rutinlerimizde dijital dünyanın izlerini görmek mümkün. Bizi sonradan çevreleyen bu dijital dünya, çocukların ise içine doğdukları gerçeklik. Çocuklar bu gerçekliğin içinde dijitalleşmeye bizden daha tanıdıklar ve onu çok daha fazla kullanıyorlar. Bu süreçteki bilinçsiz ve fazla kullanımın ise çocukları gelişimsel olarak olumsuz etkilerini görmek mümkün. 

Ebeveynlerin de işbirliği ile, çocuklarda dijital araçların bilinçli kullanımını nasıl geliştirebiliriz? Dijital araçların bilinçsiz kullanımında ve çocuklarda ekran bağımlılığının artmasında ebeveynin rolü nedir? Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Fidan’ın konuşmacı; Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip üyesi Nagihan Demirsu’nun moderatör olarak yer alacağı bu etkinlikte; çocuklarda dijital araçların bilinçli kullanımında ebeveyn rolüne odaklanacağız. Bu konuda ebeveynlerle işbirliği içinde hangi çalışmaların yapılabileceğini konuşacak ve iyi örnekler sunacağız. Bu iyi örneklerden yola çıkarak, bunlar dışında başka neler yapılabileceğine dair de öneriler getireceğiz. 

Bu konu üzerine düşünmek, iyi örneklerini paylaşmak ve fikir geliştirmek isteyenlerle 20 Şubat’ta buluşalım. 

Tüm okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerinin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

cerenfidan.png

Ceren Fidan

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Fidan, Hacettepe Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Sonrasında da, Artuklu Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretimi programında yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans tezinde, 3-6 yaş arasındaki çocukların dijital oyun bağımlılığı eğilimi ile ebeveyn-medya aracılık rolleri üzerine çalıştı. 2017 yılından beri de 3-6 yaş arası çocuklar ve velilerle çalışmaktadır. Dijital ekran bağımlılığı konusunda derinleşmek ve bu konu özelinde ebeveynlere farkındalık yaratmak temel hedeflerinden biridir.

 

nagihan.png

Nagihan Demirsu

Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’ten Nagihan Demirsu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun oldu. Sonrasında okul, yayınevi, sivil toplum kuruluşları gibi farklı sektörlerde psikolojik danışman ve eğitmen olarak çalıştı. Bununla birlikte çocuklar, öğretmenler ve ebeveynler için akran zorbalığı, sosyal uyum, çocuk kitapları, çevre ve iklim krizi gibi farklı tema ve konularda eğitim içerikleri geliştirdi. Sonrasında yolu 2020 yılında Deneyimsel Eğitim Merkezi(DeM) ile kesişti ve katıldığı ulusal eğitici eğitimi sonrası deneyimsel öğrenme eğitmeni oldu. O zamandan beri farklı sivil toplum kuruluşlarına ve şirketlere freelance olarak duygular, çatışma ve değişim yönetimi, liderlik, deneyimsel öğrenme gibi konularda eğitimler tasarlıyor ve uyguluyor.

 

Tarih
2024-02-20 20:00 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱