GERİ

Depremin Ardından Okula Dönüş Yolunu Birlikte Yürümek-2

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mart 4, 2023

Saat: 15:30-17:00

 

SEÇBİR İşbirliğiyle:

se%C3%A7bir.png

 

 

 

 

Depremin ardından okula dönüşte yaşadıklarımızı ve gözlemlerimizi birbirimizle paylaşmaya, ihtiyaçlarımızı belirlemeye ve yol haritamızı birlikte çizmeye devam ediyoruz. 

 

SEÇBİR-ÖA işbirliğiyle düzenlediğimiz deneyim paylaşımları serisinin ikincisinde, depremlerin devam ettiği bir ortamda sınıfı herkes için güvenli bir temas alanına nasıl dönüştürebileceğimize odaklanıyoruz. SEÇBİR öğretmenlere öneriler sunduğu ikinci notunda, ortak amaçlar doğrultusunda işbirliği içerisinde çalışan  bir topluluk oluşturmanın önemine dikkat çekmişti. Bu konuya dair deneyimleri paylaşacağımız ikinci oturumu 4 Mart Cumartesi günü 15.30-17.00 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştireceğiz. Oturumda SEÇBİR’den Melisa Soran’ın açılışı sonrası Değişim Elçileri Nursima Gülsever ve Gözde Uysal konuşmacı olarak katkı sunacak. 

 

Sonrasında sizleri de okullarınızda yaşanan öğrenciler arası temasa dair deneyimlerinizi ve gözlemlerinizi paylaşmaya davet edeceğimiz oturuma davetlisiniz.

 

Etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

 

melisasoran3.pngMelisa Soran 

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra bir süre özel sektörde araştırma asistanı olarak çalıştı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) eğitim alanında çalışmaya başladı ve yüksek lisansını Eğitim Bilimleri Programı’nda yaptı. Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Hisar Eğitim Vakfı Okulları’nda görev yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) ekibine katıldı. Halen SEÇBİR ekibinde yer alan Soran’ın çalışmaları eleştirel düşünme, insan hakları, ayrımcılık, cinsiyet, engellilik ve kapsayıcı eğitim alanlarına yoğunlaşıyor.

 

nursimagulsever.pngNursima Gülsever

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Gülsever, İstanbul Üniversitesi PDR bölümünden 2013 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul 'da bir devlet okulunda göreve başladı. Antalya, Bursa'daki görevlerinin ardından şimdi Bandırma'da görev yapmaktadır.

 

g%C3%B6zdeuysal2.pngGözde Uysal

1983 yılında Mersin’de dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği’nden 2006 yılında mezun olup İşitme Engelliler okulunda göreve başladı. 3 yıl TEGV’de çalıştı. İstanbul Engelliler Merkezi’nde İşitme Engellilere ÖMSS hazırlık kursunda (KPSS’nin Engelliler için olanı) Matematik dersleri verdi. Sonrasında bir dershanede okul öncesi grubuna Mental Artimetik dersi verdi. İstanbul'daki son yıllarında ise İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik okudu.2014 Eylem Araştırmasıyla başlayan  Öğretmen Ağı macerasında “DOYA” disiplinlerarası oyun atölyesi kurucularında biri olarak “İğne Deliğinden Dünya” ve “Disiplinlerarası ve Kazanım Odaklı Oyunlar” kitaplarının yazılmasında yer aldı. Şimdilerde Mersin'de öğretmenlik yapmakta ve Değişim Elçisi olarak Öğretmen Ağı’ndaki çalışmalarını devam ettirmekte. 

 

Tarih
2023-03-04 15:30 - 17:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱