GERİ

Kriz Anlarında Eleştirel Dijital Okuryazarlığın Önemi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mart 3, 2023

Saat: 20:00-21:00

 

6 Şubat’ta gerçekleşen büyük depremin ardından ülkedeki herkes afet bölgesiyle dayanışma ve yardımlaşma için seferber oldu. Bu süreçte afet bölgesinden gelen ihtiyaçların hızlı ve etkili şekilde karşılanması adına birçok yeni dayanışma ağı kuruldu ve halihazırdaki dayanışma ağları da kendisini bu doğrultuda güncelledi. Bu dayanışma ağlarının izlediği yol kendilerine ulaşan ihtiyaca bir kaynak bulmak ve eldeki kaynağı mevcut ihtiyaç ile buluşturmaya çalışmak şeklinde gelişse de süreçte yayılan yanlış ve güncel olmayan bilgiler harcanan eforun boşa gitmesine veya gerçek ihtiyacın karşılanmamış olmasına sebep oluyordu.

 

Bu kriz anında hızla yükselen dezenformasyona karşı Eleştirel Dijital Okuryazarlık (EDO) Topluluğu’ndan gönüllü Değişim Elçileri, hızlı şekilde sahadan gelen bilgileri teyitleyerek sahadaki öğretmenlerimize güncel ve doğru bilgiyi ulaştırmaya çalıştılar. EDO Topluluğundaki gönüllü Değişim Elçileri’nden Okan Aksoy’un moderatörlüğü ve Ezgi Temiz Çeliker, Gülay Yeniay Bulut, Nebi Burak Ay ve Mustafa Dursun’un katkılarıyla 3 Mart Cuma, saat 20.00-21.00 arasında Zoom üzerinden gerçekleşecek Deneyim Paylaşımı’nda yaşanan bu süreçteki deneyimler ağa açık şekilde paylaşılacak. Kriz anlarında dezenformasyonla mücadelenin neden önemli olduğunu ve siz katılımcıların bu süreçte doğru bilgiye ulaşırken yaşadığınız deneyimlerin de duyulmasını hedeflediğimiz Kriz Anlarında Eleştirel Dijital Okuryazarlığın Önemi etkinliğimize hepiniz davetlisiniz.


Etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli. 

 

Okan%20Aksoy.png

Okan Aksoy

1991 yılında Ankara'da doğan Değişim Elçisi Okan Aksoy, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitimde yaratıcı drama eğitimi de alan Okan Aksoy, Fen Bilimleri Öğretmeni görevinin yanı sıra STEM koordinatörü ve Eko-okul koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Mühendislik tasarım temelli STEM uygulamaları, sürdürülebilir çevre eğitimi, eğitimde eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma ve sorgulamaya dayalı fen eğitimi, tasarım yoluyla öğrenme (UbD) gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir.

 

Ezgi%20Temiz%20C%CC%A7eliker.png

Ezgi Temiz Çeliker 

Özel bir okulda Fen Bilimleri öğretmeni olarak görev yapan Değişim Elçisi Ezgi Temiz Çeliker, üniversite dönemi boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük, eğitim sorumluluğu ve eğitmenlik yaptı. Ayrımcılık, insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında akran eğitimi içerikleri üretti ve yaygınlaştırdı. Her çocuğun farklı olduğuna ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarının önemine inanan Ezgi Öğretmen, yüksek lisans eğitimine Eğitsel Tasarım ve Değerlendirme alanında devam ediyor. Ders içeriklerini UbD ve argümantasyon tabanlı bilim öğrenme yaklaşımıyla tasarlıyor. Düşünme becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler alıyor ve uygulamalar yapıyor.

 

access?cmd=file&target=l1_R8O8bGF5IFllbmlheSBCdWx1dC5qcGc

Gülay Yeniay Bulut 

1965'te Çorlu'da doğan Öğretmen Ağı Değişim Elçisi  Gülay Yeniay Bulut lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi’nde aldı. İstanbul Fatih'te bir devlet okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Gülay şu an mesleğinin 30.yılında çalışıyor.

 

access?cmd=file&target=l1_bmViaWJ1cmFrYXkucG5n

Nebi Burak Ay 

1993 yılında Mersin’de doğdu. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim  bölümünden 2015’te mezun oldu. Mersin’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okulunda özel eğitim öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Dijital araçların eğitimde etkin kullanılması, engellilik, kapsayıcı eğitim ortamları ve okullarda çatışma yönetimi alanlarında çalışmalarda bulundu. Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

 

access?cmd=file&target=l1_TXVzdGFmYSBEdXJzdW4ucG5n

Mustafa Dursun 

Değişim Elçisi Mustafa Dursun, 1989 yılında Mardin'de doğdu. Tarsus Lisesi’ni bitirdikten sonra Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’ni tamamladı. Adana'da görev yapan Dursun, mevsimlik gezici işçi aile çocukları ve mülteci öğrencilerle çalıştı. Mevsimlik işçi aile çocukların eğitimi üzerine Adana'da bulunan derneklerin çeşitli çalışmalarına dahil oldu. Modern Türk Şiiri üzerine deneme, eleştiri ve söyleşileri Hürriyet Gösteri, Akatalpa, Cazkedisi, SarmalÇevirim, ÇiniKitap, Kasabadan Esinti gibi ulusal ve yerel yayınlarda çıktı.

 

Tarih
2023-03-03 20:00 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱