GERİ

Dijital Dünya ve Çocuk Haklarını Sınıf Ortamına Taşımak

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Aralık 7, 2022

Saat: 19:30-21:00

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi İşbirliğiyle:

coca_logo_coca_logo_renkli_15yil%20%281%29.png

 

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komitesi, çocukların dijital dünyada da üstün yararlarını gözetmek, dijital ortamın olanaklarından tam ve güvenli bir biçimde yararlanmalarını desteklemek için çocukların haklarını ve başta Devletler olmak üzere tüm ilgili taraflara sorumluluklarını hatırlatan “Genel Yorum 25” belgesini paylaştı. Peki Genel Yorum 25’te yer alan yer alan haklar neden önemli ve bu hakları çocuklarla nasıl paylaşabiliriz?


7 Aralık Çarşamba, saat 19.30-21.00 arasında çevrimiçi gerçekleşecek olan Karşılaşmalar etkinliğinde Değişim Elçisi Neslihan Yapıcı moderatörlüğü eşliğinde önce dijital dünyada çocuk haklarını ve bu konunun sınıfta gündem olmasının önemin üzerine Dr. Esra Ercan Bilgiç’i dinleyecek, ardından Gözde Durmuş eşliğinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları (ÇOÇA) Birimi’nin Genel Yorum 25’te yer alan hakları çocuklarla paylaşmak ve onların görüşlerini duymak için “Değişen Dünyada Büyümek” projesi kapsamında çocuklarla birlikte hazırladığı materyalleri birlikte inceleyeceğiz. Etkinliğe kayıt yaptırmak için aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklamanız yeterli.

 

Neslihan%20Yap%C4%B1c%C4%B1.png

Neslihan Yapıcı Hakkında

1990 Giresun doğumlu, lisans eğitimini Çanakkale OnSekiz Mart Üniversitesinde Tarih Bölümü ile tamamlayan Yapıcı; Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak meslekteki 11. yılındadır. Geçen sürede “Çocuk Hakları”,“Kapsayıcı dil”, “Medyada Nefret Söylemi” ve Eleştirel Dijital Okuryazarlık” alanları ile yakından ilgilenen Yapıcı aynı zamanda bu alanların Sosyal Bilgiler müfredatına entegre edilmesi ve bunun ders planının oluşturulması için çalışmalar yapmaktadır. 

 

Esra%20Bilgic%CC%A7%20foto.png

Esra Ercan Bilgiç Hakkında

Dr. Esra Ercan Bilgiç, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü’nde öğretim üyesidir. Ebeveynlere yönelik, akademik bilgiye dayalı içerikler üreten Dijital Medya ve Çocuk platformunun kurucusudur. Bilgiç doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nden aldı. Doktora çalışmalarının bir kısmını London School of Economics Medya ve İletişim Bölümü’nde sürdürdü. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Programı’nda, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Dijital dünyada çocuk hakları alanındaki çalışmalarını, İstanbul Bilgi Üniversitesi Toplumsal Etki Odaklı Çocuk Çalışmaları Mükemmeliyet Alanı kapsamında yürütmektedir. Bilgiç, dijital medya, çocuk ve aile ilişkisi üzerine dersler ve seminerler veriyor, araştırma projeleri yürütüyor, danışmanlık yapıyor, çocuk kitapları yazıyor. Bilgiç'in yazarı olduğu, 8-11 yaş aralığındaki çocuklara, ebeveyn ve öğretmenlere yönelik 6 kitaplık Dijital Medya Okuryazarlığı serisinin ilk üç cildi olan Kötü Sürpriz -Siber ZorbalıkFofo Adam -İnternette Sahte Haberler ve Şadi Bey - Dengeli Ekran Süresi kitapları Final Kültür Sanat Yayınları tarafından geçtiğimiz aylarda basıldı. Serinin diğer kitapları yayına hazırlanıyor.

 

gozdedurmus.png

Gözde Durmuş Hakkında

Durmuş 2008 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nde (ÇOÇA) çalışmakta, şu an birimin koordinatörlüğünü yürütmektedir. Çocuk hakları eğitimi, çocuklar arasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, çocuk işçiliği ve çocuk katılımı gibi konuları ele alan çeşitli projelerde koordinatör, eğitmen ve araştırmacı olarak görev almıştır. Çocuklara yönelik ve çocuk hakları ile ilgili hazırlanan birçok yayın ve materyalin içerik geliştirme ve yazım ekibinde yer almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Çocuk politikaları” ve “Sosyal sorumluluk” gibi konularda yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Yüksek Lisans Programı mezunudur.

 

Tarih
2022-12-07 19:30 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱