GERİ

Eğit-Der Eskişehir ve Öğretmen Ağı Ortaklığında Yüz Yüze Etkinlik: “Mültecilik ve Sosyal Uyum: Eğitim Birlikte Yaşamı Mümkün Kılabilir mi?”

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Kasım 5, 2022

Saat: 15:00-17:00

 

Son yıllardaki yoğun göç ile birlikte eğitimde mültecilik konusunu nasıl ele alabileceğimizi daha fazla konuşur olduk. Mültecilik temsilleri ders kitaplarına girdi, çocuk edebiyatı öykü kitaplarında ise mültecilik teması daha çok yer bulmaya başladı. Peki eğitimde mültecilik temsili farklılıklara karşı ayrımcılıkla mücadelede bir araç olarak kullanılabilir mi?

Eğit -Der Eskişehir işbirliği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi SEÇBİR ( Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi) Müdürü ve Öğretmen Ağı İçerik Danışmanı Prof. Dr. Kenan Çayır ile Öğretmen Ağı  Değişim Elçileri’nden Yasemin Gültekin ve Miray işlerin yürütücülüğünde gerçekleşecek olan “Mültecilik ve Sosyal Uyum: Eğitim Birlikte Yaşamı Mümkün Kılabilir mi?” etkinliğinde eğitimde ayrımcılığın nasıl azaltılabileceği, bunun için çocuk edebiyatından nasıl yararlanılabileceği ve dezenformasyonla mücadelede dijital okuryazarlık becerisinin nasıl geliştirilebileceği mültecilik odağında örneklerle tartışmaya açılacaktır. 

5 Kasım Cumartesi saat 15.00-17.00 arasında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da yüz yüze gerçekleşecek olan etkinliğe aşağıdaki butona tıklayarak kaydolabilirsiniz.

 

kenanhoca.png

Kenan Çayır Hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi, Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Öğretmen Ağı İçerik Danışmanı’dır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlayan Çayır, doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. İngiltere’de Leeds Üniversitesi Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Merkezi’nde ve Almanya’da Georg-Eckert Uluslararası Ders Kitapları Enstitüsü’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı. Kapsayıcılık, ayrımcılık, yurttaşlık, insan hakları ve birlikte yaşama gibi konuları eğitim merceğiyle ele alan çalışmalar yürütmekte, bu alanlarda eğitimler tasarlamakta ve eğiticilik yapmaktadır.

 

Yasemin%20Gu%CC%88ltekin.png

Yasemin Gültekin Hakkında

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Gültekin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olduktan sonra 15 yıllık meslek hayatının 9 yılını TED Eskişehir Koleji'nde Anaokul ve İlkokul Rehber Öğretmeni olarak geçirdi. 2018 Eğitimde İyi Örnekler Konferansında  "İlkokul Düzeyinde Çatışma Çözümü ve Akran Arabuluculuk" sözlü sunumu ile katıldı. Öğretmen Ağı’nda Pdr Topluluğu, Eleştirel Dijital Okuryazarlık Topluluğu, Yaratıcı Problem Çözme Topluluğu gibi pek çok topluluklara öğretmenler ile temas kurarak birlikte üretmenin bir parçası olmuştur.Çocuklar ve Felsefe,Şiddetsiz İletişim,Kent ve Mekan Algısına Çocuk Deneyimi gibi konularla ilgilenen Yasemin Gültekin halen Anadolu Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi olarak Kent Sosyolojisi alanındaki çalışmalarını  sürdürmektedir. Eskişehir Gelişim Vakfı ve Eğitime Değer Derneği yönetim kurulu üyesi olan Gültekin boş zamanlarında blog yazıyor podcast hazırlıyor ve “Teknolojiden Anlamayan Kadın” adlı bir youtube kanalında içerik üretiyor. 

 

 

miray.png

Miray İşler Hakkında

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan İşler, İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Aynı yıl Balıkesir’de bir devlet okulunda göreve başladı. 2022 yılında Modern Türk Edebiyatı alanındaki yüksek lisansını tamamladı. Öğretmen Ağı’nda Çocuk Edebiyatı’nda Mültecilik, Dijital Çözümler ve İletişim topluluklarına dahil oldu. Yaratıcı okuma ve yazma alanında sınıf içi uygulamalar geliştirdi. 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansında “Bir Hikayem Var” adlı uygulamasıyla yer aldı ve uygulaması Şanlıurfa, Diyarbakır’daki İÖK Yerel çalıştaylarında yaygınlaştırıldı. Doğa Derneği gönüllüsü olan İşler; yaratıcı drama, ekoloji ve kapsayıcılık temelli ders içerikleri üretmeye devam etmektedir. 

 

Tarih
2022-11-05 15:00 - 17:00
Konum
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon
Arifiye, Belediye Sk. No:6, 26010
Odunpazarı/Eskişehir
╲╱