GERİ

Bir Bilim İnsanının Çocuk Edebiyatına Uzanan Yolculuğu

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Haziran 14, 2022

Saat: 21:00-22:15

 

Fen bilimleri müfredatı birçok konuyu kapsasa da, öğrencilere bilimi sevdirmek için sadece müfredat konularını işlemek tek başına yeterli olmayabiliyor. Çocukların bilimsel olguları keşfetmesi ve bunlardan heyecan duymasını sağlamak için disiplinlerarası yaklaşım önemli bir rol oynuyor. Hikayeleştirme ve oyunlaştırma ise bu konudaki en önemli yardımcılar arasında yer alıyor. Peki, çocuk edebiyatında bilimi işlemek ne gibi kazanımlar yaratıyor?

 

“Bir Bilim İnsanının Çocuk Edebiyatına Uzanan Yolculuğu” etkinliğinde, Mehmet Sağbaş’ın bilimi eğlenceli hale getirerek çocuklara anlatmak için başladığı kitap yazma yolculuğunun ilham verici hikayesini dinlemeye davetlisiniz! Çocuk edebiyatı, derslerde disiplinlerarası yaklaşım ve teknolojinin eğitim alanında yarattığı değişimler üzerine birlikte düşüneceğimiz etkinlik Mehmet Sağbaş’ın konuşmacılığında ve Değişim Elçilerinden Şebnem Filiz Yapıcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek. “Bir Bilim İnsanının Çocuk Edebiyatına Uzanan Yolculuğu” için 14 Haziran Salı akşamı 21:00 - 22:15 saatleri arasında buluşalım!

 

mehmetsa%C4%9Fba%C5%9F.png

Mehmet Sağbaş Hakkında

Prof. Dr. Mehmet Sağbaş 1977 yılında Rize’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Rize’nin Pazar ilçesinde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını, ardından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Elektronik mühendisliği alanında uluslararası indekslere giren başarılı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Mehmet Sağbaş’ın bilimsel makaleleri binin üzerinde atıf almıştır. Ellinin üzerinde uluslararası akademik yayını ve bildirisi ile kendi alanında ülkenin önde gelen bilim insanlarından biridir. Elektronik devre tasarımı, yapay sinir ağları, tümdevre (IC) tasarımı, gömülü programlama, biyomedikal sinyal işleme, kontrol sistemleri tasarımı gibi alanlarda çalışmaktadır. Akademik kariyerini sürdürürken eş zamanlı olarak resim alanında da özgün çalışmalara imza attı. Eserleri, çeşitli sanat koleksiyonlarına girdi. Yurt içi ve yurt dışında sergiler açtı, ödüller aldı. Mehmet Sağbaş, İzmir Bakırçay Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevini sürdürmekte bir yandan da resim çalışmalarına devam etmekte; yetişkinler ve çocuklar için kitaplar yazmakta ve resimlemektedir.

Kitapları:

Yeraltı Günlükleri (Epsilon Yayınları, Çocuk ve Gençlik romanı)

Fiziğin Gizemi (Beyaz Balina Yayınları, Çocuk Romanı)

Barbar Yeni Dünya (Epsilon Yayınları, Yetişkin Romanı)

 

sebnemfilizyap%C4%B1c%C4%B1v2.png

Şebnem Filiz Yapıcı Hakkında

Ege Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Fen Bilimleri öğretmenliğine başladı. Yirmi dört yıllık öğretmenlik serüveninde “Öğretmen olmak neyi ifade ediyor?”, “Öğrenciler için yetkinliklerimi nasıl geliştirebilirim?”, “Ya şöyle bir şey katsam nasıl olur?”, “Öğrencilerim eğlenirken öğrenmeyi nasıl sağlayabilirim?” sorularıyla yol aldı. Uzmanlık alanları; Başarı Koçluğu, Yoga Eğitmenliği, Mindfulness, Masal/Hikaye anlatıcılığı ve Fen Bilimleri alanındaki çalışmalarıdır. Şu an İzmir Özel Türk Koleji’nde Fen Bilimleri öğretmenliğimi sürdürmektedir.

 

Tarih
2022-06-14 21:00 - 22:15
╲╱