GERİ

Çocuğun Katılım Hakkına Odaklanan Bir Animasyon Filmi Deneyimi: YOL

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ocak 13, 2022

Saat: 20:00-21:30

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi İşbirliğiyle:

%C3%A7o%C3%A7a.png

 

Çocukların yetişkinlerle paylaştıkları bu dünyada eşit hak sahibi bireyler olarak görülmeye hakları var! “... iyiliğin için ...” “Sen anlamazsın.” “Büyüdüğünde anlarsın.” "Çocuk işte…" "... aklı ermez.” gibi cümleler tanıdık geliyor mu? Çocukların önünde gidebilecekleri uzun bir yol var mı? Bu yolda çocuklar çevrelerindeki yetişkinlerden ne bekliyor? Yetişkinler bu beklentilere hangi yol ile karşılık veriyor? "Çocuklar için en iyisi”ne kim karar veriyor?


Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Çocuğun Katılım Hakkına Odaklanan Bir Animasyon Filmi Deneyimi: YOL” etkinliğinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nin hazırladığı “Yol” isimli animasyon filmini izleyerek “çocuk katılımı” kavramı üzerine düşüneceğiz. Filmden yola çıkarak, “Çocuk katılımı nedir, ne değildir? Çocukların katılım hakkının hayata geçmesinin önünde ne gibi engeller var? Okulda ve sınıfta bu hakkın hayata geçmesini sağlamak için neler yapılabilir?” soruları üzerine tartışarak farklı bakış açılarıyla tanışacağız, bu konudaki kendi pratiklerimizi sorgulayacağız. İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nden Gökçe Uysal Gündoğdu ve Gözde Durmuş’un konuşmacılığında, Değişim Elçisi Seval Binici’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlik için 13 Ocak Perşembe akşamı 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.

 

 

g%C3%B6zdeuysalg%C3%BCndo%C4%9Fdu.png

Gökçe Uysal Gündoğdu Hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi TV Haberciliği ve Programcılığı ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun oldu. Gönüllülük yaparak başladığı sivil toplumda 2016’dan beri çocuk hakları, çocuk işçiliğinin önlenmesi, çocuk katılımı, medya ve çocuk, göç, çocuk koruma, eğitim gibi alanlarda yürütülen çalışmalarda görsel içerik üreticisi, içerik geliştirme koordinatörü olarak görev aldı. Dijital medya okuryazarlığı ve sinema alanlarında çocuklarla birlikte atölye çalışmaları yürüttü. Şu an BİLGİ Çocuk Çalışmaları Birimi’nde çalışıyor. 2018’den bu yana Galatasaray Üniversitesi Medya ve İletişim Çalışmaları Yüksek Lisans programına devam ediyor.

 

g%C3%B6zdedurmu%C5%9F.png

Gözde Durmuş Hakkında

2008 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nde (ÇOÇA) çalışmaktadır. Çocuk hakları eğitimi, çocuklar arasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, çocuk işçiliği ve çocuk katılımı gibi konuları ele alan çeşitli projelerde koordinatör, eğitmen ve araştırmacı olarak görev almıştır. Çocuklara yönelik ve çocuk hakları ile ilgili hazırlanan birçok yayın ve materyalin içerik geliştirme ve yazım ekibinde yer almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Çocuk politikaları” ve “Sosyal sorumluluk” gibi konularda yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler vermektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Yüksek Lisans Programı mezunudur.

 

access?cmd=file&target=l1_U2V2YWwgQmluaWNpLnBuZw

Seval Binici Hakkında

Türkçe Öğretmeni, Değişim Elçisi. 2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. Binici, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisidir.

 

 

Tarih
2022-01-13 20:00 - 21:30
╲╱