GERİ

Çocuklarla Birlikte Çocuk Edebiyatı: Ortak Hikaye Projesi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ocak 14, 2022

Saat: 20:00-21:30

 

Çocuk edebiyatında yazılan eserlerin büyük çoğunluğunu “çocuklar için” yazılan eserler oluşturur. Peki, çocuklarla birlikte yazmak ve resimlemek mümkün mü? Neden çocuk edebiyatı? 


Karşılaşmalar serisinin yenisi “Çocuklarla Birlikte Çocuk Edebiyatı: Ortak Hikaye Projesi” etkinliğinde  Değişim Elçisi Aslı Gökgöz’ün konuşmacılığında, Değişim Elçileri Onur Sulu ve Şebnem Filiz Yapıcı’nın moderatörlüğünde bu sorulara cevap arayacağız. Ortak Hikaye Projesi’ni daha yakından tanıyacağımız, bu proje kapsamında yayınlanan kolektif kitap “Gökçe”nin hikayesini dinleyeceğimiz “ Çocuklarla Birlikte Çocuk Edebiyatı: Ortak Hikaye Projesi” etkinliği için 14 Ocak Cuma günü 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.

 

Ortak Hikaye Projesi Hakkında

Kültür için Alan tarafından desteklenen Ortak Hikaye Projesi, Gaziantep’te yaşayan çocukların ortak hayali olarak 2021 Mayıs ayında yola çıktı. Gaziantep’te yaşayan 6 – 14 yaş aralığındaki 40 çocukla birlikte yürüttüğü bu projede birçok etkinlik ve atölye düzenledi. Altı ay boyunca devam eden uzun bir sürecin ardından çocukların ortaklaşa şekillendirdikleri hikaye, kitap olarak basılmaya hazır hale geldi. Farklı hikâyelerle büyüyen, beraberinde farklı hikâyeleri büyüten kültürel/sınıfsal/cinsel/etnik/dilsel vb. açılardan Gaziantep’in heterojen kimliğini temsil ederek bu projeye dahil olan çocukların; hikayelerini örmeden, resimlerini dokumadan önce katılacakları etkileşimli sesli okuma etkinlikleri, yaratıcı yazarlık ve resim atölyeleriyle öncelikle hikâyelerini dile dökme noktasında bilgi ve deneyim kazanmalarını sağladı. Çocukların metnin bütünselliği içinde kendi sesini duyar ve duyururken diğerlerinin sesini de duymalarını, yaratıcılıklarını keşfetmelerini, özgüvenlerini geliştirmelerini, farklı ama aynı olduğumuzu fark etmelerini, fark ettirmelerini, imeceyi yaparak, yaşayarak deneyimlemelerini, “Ortak Hikaye” ile kolektif hafızaya katkı sundular. Çocuk edebiyatı alanında yayınlar yapan ve ulusal nitelikte bir yayınevi olan Uyurgezer Kitap tarafından yayımlanan bu kolektif kitap, Türkçe ve Arapça olarak iki dilde tek kitap olarak basıldı.

 

asl%C4%B1g%C3%B6kg%C3%B6z.png

Aslı Gökgöz Hakkında

1982 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. Eğitim sektöründe 10 yılı aşkın bir süre eğitimci olarak çalıştı. 7 yıldır Gaziantep’te yaşıyor. Bisiklete binmeyi, kamp yapmayı, doğayı kucaklamayı, doğadan topladığı nesneleri boyamayı sever. Ege Mai'nin annesi. Ege Mai sayesinde kapısını araladığı çocuk kitaplarının dünyasını çok seviyor. Çocuk edebiyatı konusunda çalışmalar yürütüyor.

 

onursulu.png

Onur Sulu Hakkında

Gaziantep Mehmet Adil Kasapseçkin İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi, sadece bir canlı, kendini bilmek isteyen bir canlı… 

 

 

sebnemfilizyap%C4%B1c%C4%B1v2.png

Şebnem Filiz Yapıcı Hakkında

Ege Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Fen Bilimleri öğretmenliğine başladı. 24 yıllık öğretmenlik serüveninde “Öğretmen olmak neyi ifade ediyor?”, “Öğrenciler için yetkinliklerimi nasıl geliştirebilirim?”, “Ya şöyle bir şey katsam nasıl olur?”, “Öğrencilerim eğlenirken öğrenmeyi nasıl sağlayabilirim?” sorularıyla yol aldı. Uzmanlık alanları; Başarı Koçluğu, Yoga Eğitmenliği, Masal/Hikaye anlatıcılığı ve Fen Bilimleri alanındaki çalışmalarıdır. Şu an İzmir Özel Türk Koleji’nde Fen Bilimleri öğretmenliğini sürdürmektedir.

 

Tarih
2022-01-14 20:00 - 21:30
╲╱