GERİ

Çocuk Merkezli Afet Yönetimi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Kasım 12, 2021

Saat: 20:00-21:30

 

Afetler, acil durumlar ve iklim krizi eğitimden bağımsız düşünülebilecek kavramlar değil; sosyolojik, ekonomik, politik ve psikolojik bağlamlarda eğitime ve eğitimin tüm paydaşlarına doğrudan veya dolaylı olarak temas ediyor. Afetlerden, iklim krizinden, sağlıklarıyla, eğitimleriyle, korunmalarıyla, haklarıyla ve yaşamlarıyla en çok etkilenen aktörlerden biri de çocuklar. Peki, çocuk merkezli afet yönetimini nasıl sağlayabiliriz?

eğitim hâli işbirliği ile düzenlenen ve Ağustos ayında yayınlanan aynı isimli özel bülten odağa alınarak düzenlenen Karşılaşmalar serisinin yenisi “Çocuk Merkezli Afet Yönetimi” etkinliğinde çocuğu merkeze alarak afetleri ve afet yönetimini nasıl konuşabileceğimizi, konuyla alakalı nasıl çözümler üretebileceğimizi tartışacağız. Şehir Dedektifi’nden Gizem Kıygı ve Değişim Elçisi Banu Yücetaş’ın konuşmacılığında, Değişim Elçisi ve eğitim hâli'nin kurucu ortağı ve yazarı Muhammed Atalay’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek “Çocuk Merkezli Afet Yönetimi” etkinliği için 12 Kasım Cuma günü 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.

 

 

Gizem%20K%C4%B1yg%C4%B1.png

Gizem Kıygı Hakkında

Şehir plancısı ve kent tarihçisi. Gizem Kıygı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 2012 yılında mezun olmuş, kent tarihi alanında tamamladığı teziyle Boğaziçi Üniversitesi, ATA Enstitüsü yüksek lisans derecesini 2019'da almıştır. 2011 yılından bu yana birçok farklı kolektif grup ve dernek aracılığıyla çocuklarla mekansal ve kentsel haklara ilişkin atölye çalışmaları gerçekleştirmekte, çocukların mekansal karar ve tasarım süreçlerine katılımı için yöntemler geliştirmektedir. Açık Radyo'da geniş çerçevede kent hakkını odak alan Yerden Yüksek programını hazırlayıp sunmaktadır. Kurucusu olduğu Şehir Dedektifi inisiyatifiyle atölye çalışmaları gerçekleştirmeye, çocuklarla birlikte şehir üzerine düşünmeye ve üretmeye devam etmektedir.

 

Banu%20Y%C3%BCceta%C5%9F.png

Banu Yücetaş Hakkında

Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi mezunu olan Banu Yücetaş, AÇEV Anne Destek Programı Eğitimcisi ve Saha Danışmanı; aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. 

 

 

Muhammed%20Atalay.png

Muhammed Atalay Hakkında

Muhammed Atalay, Hatay’da doğdu. İstanbul Ünivesitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Öyküleri, Öykü gazetesi ve Kitap-lık dergilerinde yayımlandı. Kitap-lık dergisine Alice dosyasını hazırladı. Şu an eğitim hâli’nde yazıyor.

 

Tarih
2021-11-12 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱