GERİ

Deneyimlerle Burası Tamamen Bizim Kampı

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Kasım 4, 2021

Saat: 20:00-21:00

 

2021 Ağustos ayında ikincisi gerçekleşen ve tamamıyla Adana, Mersin, Hatay Değişim Elçileri inisiyatifiyle planlanan “Burası Tamamen Bizim Kampı” öğretmenleri doğada bir araya getiriyor, gün içerisinde eğitim, çevre, sanat ve edebiyat konuları üzerine uzun sohbetlerle, akşamları ise kamp ateşinde şarkılar ve türkülerle geçiyor. Peki bu kampın planlama süreci nasıl işliyor? Başka illerde de benzeri kamplar tasarlamak mümkün olur mu?

“Deneyimlerle Burası Tamamen Bizim Kampı” etkinliğinde kamp boyunca edindiğimiz kazanımlardan, birbirimizden nasıl beslendiğimizden bahsedeceğiz; kamp programının tasarlanma ve yürütme süreci hakkında deneyim paylaşımında bulunacağız.

Değişim Elçileri Gözde Uysal, İsmail Örnek, Mehmet Cemal Yıldız ve Meral Deniz’in konuşmacılığında, Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’ten Zeynep Hancı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek  “Deneyimlerle Burası Tamamen Bizim Kampı” etkinliği için 4 Kasım Perşembe günü, 20:00 – 21:00 saatleri arasında buluşalım.

 

 

g%C3%B6zdeuysal.png

Gözde Uysal Hakkında

Gözde Uysal, 2006'da Marmara Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun olduğundan beri matematik öğretmenliği yapıyor. EKİP matematik okulunda ders içeriği geliştiriyor. TEGV'de gönüllülük, İşitme Engelliler okulunda fen ve matematik derslerinin yanı sıra bu öğrencilere İSEM'de ÖMSS kursu verdi. MEB hizmetiçi eğitimlerinde eğitmen olarak yer aldı. Öğretmen Ağı’na başlangıç grubuyla katılıp, Ağ’da faaliyetlerini Mersin Değişim Elçisi olarak sürdürüyor. Eğitim Programları ve Öğretim’de doktora öğrencisi.

 

I%CC%87smail_O%CC%88rnek.pngİsmail Örnek Hakkında

1975 Hatay Erzin doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Afyon, Konya, Osmaniye ve Hatay’ da yaptı. Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik(1992–1994); Uludağ Üniversitesi TBMYO Bilgisayar Programcılığı (1994–1998) ve Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği (1999–2004) bölümlerinde okudu. 2011’den bu yana M.E.B’te Rehber Öğretmen olarak çalışan Örnek, Psikososyal Müdahale, Kapsayıcı Eğitim, Engelli Hakları, Özel Eğitimde Cinsel Eğitim, Engelli Aileleri için Psikososyal Destek, Çocuk ve Oyun, Yetişkin Eğitimi gibi alanlarda M.E.B., UNICEF, Öğretmen Ağı ile çalışmalar yürütmektedir.

 

Mehmet%20Cemal%20Y%C4%B1ld%C4%B1z%20.pngMehmet Cemal Yıldız Hakkında 

Adana’da doğdu, İzmir’de büyüdü. Lisans ve yüksek lisansını Mersin Üniversitesi PDR bölümünde tamamladı. Çukurova Üniversitesi PDR alanında doktora programına devam ediyor. Doktora derslerinde özel gereksinimli çocukların annelerinin psikolojik iyi oluşları üzerine ve özel gereksinimli çocukların kardeşlerine yönelik grupla psikolojik destek programı yazıyor ve uygulamalara başlamayı planlıyor. Türk PDR Derneği Mersin şubesi başkan yardımcısı. MEB’e bağlı bir ortaokulda okul psikolojik danışmanı olarak çalışmaya devam ediyor. Öğretmen Ağı’nda Değişim Elçisi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

 

Meral%20Deniz.pngMeral Deniz Hakkında

Mustafa Kemal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2001 yılında mezun olan Meral Deniz, meslek hayatında farklılıklarla çalışma odağında çalışmalar yürütmüştür. 2019 yılından beri Öğretmen Ağı'nda Değişim Elçisi olarak çalışmalara katılmaktadır. UNICEF-MEB ortaklığı "Kapsayıcı Eğitim" yetişkin eğitimleri vermiş,Tohum Otizm, İstanbul Bilgi Üniversitesi, SEÇBİR, Sabancı Vakfı ortaklığıyla oluşan "Okulda Birlikte Hayatta Birlikte" projesiyle engelli hakları odaklı çalışmalar yürütmüş, Sosyal Duygusal Öğrenme uygulayıcılığı yapmıştır. Halen Mersin’de bir  devlet okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

 

access?cmd=file&target=l1_WmV5bmVwIEhhbmNfXyAtIG1vZGVyYXRvciBqcGVnXzFfKDEpLnBuZwZeynep Hancı Hakkında

Tekirdağ’da doğan, Kırklareli ve Erzincan’da büyüyen, İzmir’de ve İstanbul’da çocukluğu, Ankara’da ise ergenliği geçen, kütüğü Afyon fakat aslen Kayseri’nin Gesi Bağları’ndan olan Zeynep, İlköğretimi 3, ortaöğretimi ise 2 farklı okulda okudu. 2012’de Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünü kazanmasıyla beraber İstanbul’a geri döndü.

Öğrenci değişim programıyla gittiği Utrecht Üniversitesi’nde, ‘’Toplum Sağlığı’’ dersi kapsamında proje arkadaşlarıyla beraber Utrecht Belediyesi’ne sunmak üzere dezavantajlı bir mahalle olan Kanaleneilend’da yaşayan çocuklar için sosyal merkez tasarladı. Döndüğünde sivil toplum ve sosyal projelerde daha çok bulunmak istediğini fark eden Zeynep, AÇEV’de staja başladı ve çeşitli iş kalemlerine destek verdi. TED Rönesans Koleji’nde ve mezun olduğu ortaokul olan Nimetullah Mahruki Ortaokulu’nda okul psikolojik danışmanlığı stajlarını gerçekleştirdi. Bu sırada Öğretmen Ağı’yla tanışan ve program stajyeri olarak başlayan Zeynep, mezun olmasıyla beraber ekibe tam zamanlı olarak dahil oldu.

Çocukluk hayali ressam olmak olan Zeynep, o zamandan bu yana resim ve kil ile uğraşıyor. Hitchcock, Polanski, Tarantino, Lynch ve Trier hayranlığı ve psikolojik gerilim türü başta olmak üzere tam bir sinema tutkunu. Ailesi ve arkadaşlarıyla yaptığı her şeyi seviyor. Ağaçları ve tüm hayvanları sık sık kucaklayası geliyor. 2 kedisi var ve bir gün köpek(ler) de besleyebileceği bahçeli bir evinin olmasının hayalini kuruyor.


 

 

Tarih
2021-11-04 20:00 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱