GERİ

Engelli Öğrencim Var

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ekim 19, 2021

Saat: 20:00-21:30

 

İnsan çeşitliliği ve kapsayıcılık sonsuz bir çatı. Hal böyleyken engelli öğrencisi olan öğretmenler nereden başlayacağını kimi zaman kestiremeyebiliyor, kimi zaman da çeşitlilikleri yok sayan bakış açıları kapsayıcılık kavramını içselleştirmemizde önümüze zorluklar ve engeller çıkarabiliyor. Bir yandan ise dersler, tenefüsler, günler akıp gidiyor. Engelli öğrenciler kimi zaman bu akışın dışında kalabiliyor. Tam da bu noktada hem eğitim paydaşı hem de özne deneyimine sahip kişilerce sık gerek duyulacağı öngörülen bilgiler içeren hak temelli kaynakların önemi ortaya çıkıyor. 


“Engelli Öğrencim Var” etkinliğinde hak temelli ve problemin öznesiyle iletişimi ve teması önceleyen bakışla bir araya geleceğiz, eğitim ortamlarında karşılaşılan meseleleri tartışacağız ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği tarafından hazırlanan "Görme Engelli Öğrencisi Bulunan Öğretmenler İçin Sık Sorulan Sorular Kitapçığı" kaynağı üzerine konuşacağız. Beyza Yıldırım’ın moderatörlüğünde ve Değişim Elçisi Şeyma Büyükurvay’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek olan “Engelli Öğrencim Var” atölyesi için 19 Ekim Salı akşamı 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.

 

Beyza Yıldırım Hakkında

1994’te Erzurum'da doğdu. 2017’de Atatürk Üniversitesi rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden mezun oldu. 2019 yılından Bursa’da itibaren bir rehberlik ve araştırma merkezinde psikolojik danışman olarak görev yapmaktadır. İş yaşamında, özel eğitim ve psikolojik danışmanlık alanlarında çalışmalar yürütmüştür. Eğitimde Görme Engelliler Derneği bünyesinde gerçekleştirilen farklı çalışmalarda sorumluluk almaktadır. Ayrıca, amatör olarak müzikle ilgilenmektedir.

Şeyma Büyükurvay Hakkında   

1996'da doğdu. Hacettepe Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünden 2018'de mezun oldu. Öğrencilik yıllarından beri çocuk katılımı, kapsayıcı eğitim ve engelli hakları alanlarında çalışmalar yapıyor. Şu anda Kocaeli'de bir ortaokulda psikolojik danışman olarak çalışıyor. Eğitimde Görme Engelliler Derneği'nde eğitim ve engellilik konularında farkındalık ve savunuculuk çalışmalarında yer alıyor. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve "tasarım odaklı düşünme metodolojisi bağlamında çalışmalarda bulunuyor.

 

Tarih
2021-10-19 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱