Hikâyeler Bize Ne Anlatıyor?
Mayıs 13, 2025
Saat: 20:00-21:30
13 Mayıs Salı günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom’da online olarak gerçekleşecek Hikâyeler Bize Ne Anlatıyor? etkinliğine davetlisiniz!
“Bir süredir kenarda sessiz duran,ama asıl kahramanlardan biri olan Sancho Panza alkışları bastırmak istercesine bağırıyordu.Biliyordu o bağırmazsa kimsenin ona söz vermeyeceğini.Elbette biraz rol çalmak onun da hakkıydı.”
Seyyid Hamid Badincani ‘nin Yeni Bulunmuş Elyazmalarından: Don Quijote’ nin Üçüncü Cildi , Ferhat Uludere
Dünyaya gözümüzü açtığımızdan itibaren aslında büyük bir hikayenin parçası haline geliyoruz. Ebeveynlerimiz bize masallar anlatıyor, televizyonda izliyoruz, okula gidiyoruz ve büyüdükçe yeni yeni hikayelerin içinde buluyoruz kendimizi. Bazı hikayeleri toplumsal bir sözleşme ile hayatımızda bulurken bazı hikayeleri kendi hikayemizle yorumluyoruz. Hayatımızı iyileştiren sanatın kökleri bireysel belleğimize mi yoksa istendik bir belleğe mi zorluyor bizi? Televizyon, sinema, tiyatro, edebiyat; bize sürekli bir şeyler anlatıyor… Peki aslında ne diyorlar? Okuduğumuz, dinlediğimiz, izlediğimiz içinde yaşadığımız hikayeler bizi nasıl biz yapıyor?
Bu soruları birlikte düşünmek için, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Aslan’ın moderatör, yazar Ferhat Uludere’nin konuşmacı olacağı etkinlikte buluşuyoruz. Edebiyat, televizyon, tiyatro ve sinema gibi alanlardan örneklerle; sanatın bireysel ve toplumsal yönlerine birlikte bakacak, hikâyelere başka gözlerle yaklaşacağız.
Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu buluşmaya kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.
Burcu Aslan
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Aslan, Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Aynı yıl Kırklareli’nde bir anadolu lisesinde ingilizce öğretmeni olarak göreve başladı. Yüksek lisansını Eğitim Yönetimi ve Denetimi üzerine tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sosyoloji bölümünü tamamladı. 2010 yılından beri Avrupa Birliği okul ve eğitim projeleri yürütmektedir. Okul-veli-öğrenci işbirlikleri ile okul iklimi ve okul kültürü üzerine çalışmalar yapmaktadır. İnsan hakları ve çocuk hakları ekseninde gençlerle biraradalık deneyimlerini çoğaltmaktadır. Çocukluğundan beri müzikle ilgilenen Burcu Aslan çokkültürlülüğün,çok dilliliğin,çok sesliliğin ve çeşitliliğin eğitim ortamlarında var olmasını destekleyen uygulamalarla öğretmenliğe devam etmektedir. “Öteki” nin olmadığı bir eğitim ortamı yaratmak derdiyle, 2021 yılında Mor Sertifika Programı ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile ilgili yaptığı kesişimsel çalışmaların kolektife fayda sağlaması için uğraş vermektedir.
Ferhat Uludere
Ferhat Uludere, 1977 yılında Lüleburgaz’da dünyaya geldi. “Rock Reaction” adlı fanzin ile yazmaya başladı. 1998 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Yaratıcı Yazarlık Bölümünü kazandı. 2002 yılında ilk öykü kitabı “Sayıklamalar” ardından sırayla “İslenmiş Aşka Mektuplar,” “1001 Fıçı Bira”, “Sonbaharda Sarhoş Bir Kasaba”, “Don Quijote’nin Üçüncü Cildi”, “Nikah Sarhoşluğu”, “Çanakkale Gezisi” adlı kitapları yayımlandı. Öğrenci olarak girdiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde 2014 yılından bu yana Yaratıcı Yazarlık Bölüm Başkanı olarak görev almaktadır.