Sınıfta Söz Kimin? - Forum Tiyatro ile Sessizlikten Diyaloğa
Mayıs 11, 2025
Saat: 10:00-17:00
11 Mayıs Pazar günü 10:00-17:00 saatleri arasında Öğretmen Dayanışma Alanı, Hatay’da yüz yüze gerçekleşecek “Sınıfta Söz Kimin? – Forum Tiyatro ile Sessizlikten Diyaloğa” etkinliğine davetlisiniz!
Sınıf ortamlarında kimi zaman duyulamayan sesleri görünür kılmak, birlikte düşünmek ve harekete geçmenin yollarını aramak için bir araya geliyoruz. Bu buluşmada, öğretmenlerin okul yaşamında karşılaştıkları baskıları, iletişim engellerini ve karar alma süreçlerine katılımlarını forum tiyatro teknikleriyle ele alacağız. Sanatsal ve doğaçlamaya dayalı çalışmalar yoluyla, yaşanan sorunları sahneye taşınmayı ve birlikte sorgulanmayı hedefliyoruz.
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Savaş Keskin’in moderatör, Gökhan Karaosmanoğlu’nun kolaylaştırıcı olacağı bu çalışmada; oyunlar, imgeler ve kolektif performanslarla sınıf içindeki güç ilişkilerini, katılım olanaklarını ve değişimin yollarını birlikte tartışacağız. Etkinlik, katılımcıların geliştireceği bir forum tiyatro performansıyla son bulacak.
Çünkü bazen değişim, bir adım geride değil, sahnede başlar.
Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu buluşmaya kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.
Savaş Keskin
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Savaş Keskin, 1998 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan mezun olmuştur. Aynı zamanda yaratıcı drama eğitmeni olan Savaş Keskin, halen Hatay’da Beden Eğitimi öğretmeni olarak çalışmaktadır.
Gökhan Karaosmanoğlu
Gökhan Karaosmanoğlu, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. 2015 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Anabilim Dalı Yaratıcı Drama Programında yüksek lisansını, 2019 yılında ise aynı üniversitenin Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde doktorasını tamamladı. Yetişkinlerle, öğretmenlerle ve lise öğrencileriyle çeşitli yaratıcı drama çalışmaları yürüttü. Çalışma alanları arasında süreçsel drama, yaratıcı drama, tiyatro, forum tiyatro, siber zorbalık, müzede drama, çevrimiçi drama uygulamaları, eğitimde dijitalleşme, yaratıcı yazma ve mültecilerle yapılan drama çalışmaları yer almaktadır. Halen Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümünde öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır.
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay