Eylül’ün gelmesiyle, okula dönüş heyecanı başladı. Öğretmenler, öğrenciler, idareciler, veliler, okul hizmetlileri, servis şoförleri, kantinciler, kırtasiyeciler, eğitim alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ve gönüllüleri ile birlikte milyonlarca kişi, yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlanıyor. 

Her çocuğun hakkı olan nitelikli ve kapsayıcı eğitime kavuşması, hepimizin dileği. Biliyoruz ki bu yıl da, bu dileği gerçekleştirmek için emek gösterecek Türkiye’nin dört bir yanından nice eğitimci, sayısız öğretmen var. 

2019-2020 eğitim-öğretim döneminin:

  • Çocukların esenliği ve gelişiminin sağlandığı;
  • Öğretmenlerin ihtiyaçlarına, öğretmenler adına değil öğretmenlerle birlikte çözüm üretildiği;
  • Eğitimde ihtiyaç duyduğumuz değişim ve dönüşüm için, yalnız öğretmenler değil, aynı zamanda sivil toplum kuruluşları, belediyeler, kamu ile akademisyenler, öğrenciler, sanatçılar; kısacası eğitime dokunan herkesin işbirliği içinde çalıştığı bir yıl olmasını diliyoruz. 

Öğretmen Ağı olarak bizler de yeni döneme, okulların başta çocuklar olmak üzere tüm eğitim camiası için mutlulukla gidilen bir yer olması için çıkaracağımız ‘icatların’ heyecanıyla başlıyoruz. Öğretmen Ağı çalışmaları aracılığıyla, okullarda karşılaşılan problemlere yaratıcı çözümler geliştirmeye; öğretmenlerin meslektaşları ve eğitimin tüm paydaşlarıyla ilgi, uzmanlık ve becerilerini paylaşmalarına katkı sunmaya gayret edeceğiz. 

Yeni eğitim-öğretim yılı tüm eğitim camiası için hayırlı olsun. 

Öğretmen Ağı

Kolaylaştırıcı Ekip.