Meeting Our Roots Through Art III
- 8 Şubat 2025, Cumartesi
- 11:00 - 16:00
- Öğretmen Dayanışma Alanı - Antakya/Hatay
- cemali.hamurcu@sabanciuniv.edu
13 Ocak Pazartesi günü 11:00-16:00 saatleri arasında Öğretmen Dayanışma Alanı’nda gerçekleşecek Sanat Yoluyla Kaynaklarımızla Buluşmak III etkinliğine davetlisiniz!
Dışavurumcu Sanatlar Yaklaşımı, bireylerin ve toplulukların içsel kaynaklarıyla buluşmasını sağlayan, sanat tabanlı bir çalışma yöntemidir. Ses, hareket, ritim, imge, söz ve hikayelendirme pratiklerini bir araya getirerek güvenli bir ortamda katılımcıların kendilerini keşfetmelerine olanak tanır. 2024 yılının Şubat ayında başlayan ve öğretmenlerin, STK çalışanlarının iyi olma haline odaklanan bu atölyeler serisi, Haziran ayında eğitim ortamlarında şefkatli buluşma alanlarının nasıl inşa edilebileceğini araştırarak devam etti. Üçüncü buluşmamızda, aktif umut kavramının rehberliğinde, okul ve sınıf ortamlarında şefkatli alanların dil, mekan ve ritüeller yoluyla nasıl oluşturulabileceğini sanatsal uygulamalarla araştıracağız.
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi İsmail Arslan’ın moderatör ve Aylin Vartanyan Dilaver’in konuşmacı olacağı bu etkinlik, dışavurumcu sanatlarla bireysel ve toplumsal dönüşüm süreçlerine odaklanıyor. Rahat hareket etmemizi sağlayacak kıyafetlerimizi giyip Sanat Yoluyla Kaynaklarımızla Buluşmak III etkinliği için 13 Ocak’ta buluşalım.
Konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan etkinliğe katılmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabiliriz.

Columbia Üniversitesi’nde Alman Edebiyatı alanında yüksek lisans derecesini tamamlamıştır. European Graduate School’da Dışavurumcu Sanat ve Sosyal Dönüşüm alanında doktor çalışmasına devam etmektedir. Boğaziçi Üniversitesi’nde emekli öğretim görevlisi olarak Eleştirel Okuma ve Yazma dersleri vermektedir. 2006 yılından beri aynı üniversitenin Barış Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bir üyesi olarak gençler ve eğitmenlerle sanat temelli çatışma dönüşümü çalışmaları yürütmektedir. 2021 yılının Şubat ayında İstanbul’da kurulan Dışavurumcu Sanatlar Enstitütüsü’nün (Expessive Arts Istanbul) bir üyesi ve atölye yürütücüsüdür.

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi İsmail Arslan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunudur ve İngilizce öğretmeni olarak görevine devam etmektedir. Yabancı diller ve kültürlere oldukça meraklı biridir. Müziğin olmazsa olmaz olduğunu ve hayatta yeni bir şeyler deneyimlemenin ve paylaşmanın paha biçilemez olduğunu düşünmektedir.