Doing What We Can and Teaching
- 9 Kasım 2024, Cumartesi
- 12:00 - 18:00
- Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu
- cemali.hamurcu@sabanciuniv.edu
Minör siyaset temasını öğretmenlik bağlamında konuşacağımız “Yapabileceğimizi Yapmak ve Öğretmenlik” etkinliğine davetlisiniz!
Bu etkinlikte, Onur Eylül Kara’nın “Yapabileceğimizi Yapmak-Minör Siyaset ve Türkiye Örneği” kitabı çerçevesinde bir araya geleceğiz. Minör siyaset; barışçıl, farklılıkları ve çeşitliliği temel alan, tahakküm ilişkilerinden uzak, çatışmacı olmayan bir siyaset anlayışı.
Minör siyaseti tanımak ve üzerine düşünmek öğretmenlerin, sivil toplum çalışanlarının ve konuya ilgi duyan herkesin şiddetsiz, tepkisel ve çatışmacı olmayan dostça eylemleri benimsemesi ve “yapabileceğini yapan” bir bakış açısını hayatına taşıması açısından oldukça önemli. Onur Eylül Kara’nın konuşmacı, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Seval Binici’nin moderatör olarak yer alacağı etkinlikte, minör siyaset kavramına değinecek ve bu kavramı eğitim perspektifinden ele alacağız.
Hayatın her alanında, başka bir dünyanın mümkünlüğüne inanan ve bunun için “yapabileceğini yapmak” isteyen herkesle 9 Ekim’de buluşalım.
Konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

Onur Eylül Kara, doktora tezini ODTÜ siyaset biliminde “minör siyaset” üzerine yazdı ve bu tez ile de yeni / farklı bir siyaset anlayışını tarif etti. Birkaç yıl üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalıştı, lisans ve yüksek lisans seviyelerinde dersler verdi. Hepsinde de çok heyecanlı ve hevesliydi ama kısa zamanda bu yoğun deneyim ona, kendisi için uygun yerin üniversite olmadığını gösterdi. Akademik eğitimin tek yönlü, hiyerarşik, niceliğe ve amaca odaklı genel yapısı içinde koşturan hızı, konu dışı yükleri ve sertleşmiş kalıpları arasında kalmak istemedi. Başka türlüsünü hayal etti ve yola çıktı. Düşünmeye ve çalışmaya değer gördüğü herhangi bir konu üzerine odaklanabildiği, bir araştırmacı olarak belli ölçüde bağımsızlığı, sadeliği ve zihinsel özerkliği koruyabildiği, böylece mesleğini kendine uygun bir şekilde yapabileceği bir pratik oluşturdu. 2020’den bu yana felsefe, sanat ve sosyal bilim alanlarında grup çalışmaları yürütüyor. Bildiklerini, heyecanını, sevgisini paylaşmak için çeşitli konularda online buluşmalar hazırlıyor; gönülden katılımla bir araya gelen gruplar oluşturuyor, dostça ve özenle süregiden uzun soluklu çalışmalar yapıyor.

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Seval Binici, 2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. 2022'de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Çocukluk sosyolojisi alanında çeşitli dergi ve yayınlara katkı verdi. Drama, çocuklarla felsefe, temel düşünme becerileri eğitimleri aldı. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi, Sosyal Güçlendirme için Spor Ve Beden Hareketi Derneği ( BoMoVu) Hareket Elçisidir.