GERİ

My Teacher, how are you?

 Registration is closed for this event

Kasım 23, 2023

Saat: 19:30-21:00

 

23 Ekim Perşembe 19:30-21:00 arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  Öğretmenim Nasılsın? Öğretmenin İyi Olma Hâline Dair Bir Deneyim Paylaşımı” etkinliğine davetlisiniz!


Yetiştirilmesi gereken programlar, müfredatlar ve daha pek çok şey içinde bazen birbirimize “Nasılsın?” demeyi atlayabiliyoruz. Gelin, bu 24 Kasım’da bunu önceliklendirelim ve  Öğretmenler Günü’nü birbirimizin yüzlerine bakarak, birbirimize “Nasılsın?” diyerek ve bugünlerde nasıl olduğumuzu, nasıl hissettiğimizi Öğretmen Ağı çemberinde konuşarak kutlayalım. 

 

Öğretmenin iyi olma hâlini desteklemeyi topluluk olmak perspektifinden nasıl ele alabiliriz? Bu soru çerçevesinde bir araya geleceğimiz bu buluşmada ilk olarak Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Yasemin Güntekin, Meriç Dönmez ve Mehmet Cemal Yıldız, Öğretmen Ağı toplululuğunun bir parçası olma hâline dair yaşadıkları deneyimlerinin, bir öğretmen olarak iyi oluş hâllerini nasıl desteklediklerine dair bir deneyim paylaşımı yapacaklar. Sonrasında da; yine Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Boncukçu’nun modere edeceği çemberde, hep birlikte yalnız hissettiğimiz zamanları, bu süreçlerde aldığımız desteklerin neler olduğunu ve kendimizi gözetmek, iyi olma hâlimizi desteklemek için neler yapabileceğimizi konuşacağız. 

 

Birlikteliğimizden ve dayanışmamızdan güç almak isteyen tüm öğretmenlerle 23 Kasım’da buluşalım!

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

burcuboncukcu.png

Burcu Boncukçu

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Boncukçu, 2015 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi, Matematik bölümünden mezun olduktan sonra, Eğitim Teknolojileri yüksek lisans programıyla devam eden eğitim yolculuğunu 2020'de tamamladı. Her zaman öğrenmeye ve öğrenme biçimlerine meraklı, yenilikleri keşfetmekten hoşlanan biri olarak oyun temelli matematik eğitimi, oyunlaştırma, STEM eğitimi gibi alanlarda görev aldıktan sonra, 2021 yılından bu yana özel bir K12 okulda proje sorumlusu görevini sürdürmekte. Aynı zamanda da 2022 yılından beri de Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak Ağ’da yer almaktadır.

 

access?cmd=file&target=l1_TWVobWV0IENlbWFsIFnEsWxkxLF6IC5wbmc

Mehmet Cemal Yıldız

Adana’da doğdu, İzmir’de büyüdü. Lisans ve yüksek lisansını Mersin Üniversitesi PDR bölümünde tamamladı. Çukurova Üniversitesi PDR alanında doktora programına devam ediyor. Doktora derslerinde özel gereksinimli çocukların annelerinin psikolojik iyi oluşları üzerine ve özel gereksinimli çocukların kardeşlerine yönelik grupla psikolojik destek programı yazıyor ve uygulamalara başlamayı planlıyor. Türk PDR Derneği Mersin şubesi başkan yardımcısı. MEB’e bağlı bir ortaokulda okul psikolojik danışmanı olarak çalışmaya devam ediyor. Öğretmen Ağı’nda Değişim Elçisi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

 

mericdonmezv2.png

Meriç Dönmez

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Meriç Dönmez, 1998 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim bölümünden mezun oldu. 2002’de MEB’de özel eğitim öğretmeni olarak göreve başladı ve şu anda da rehber öğretmen olarak görevini sürdürmekte. Bununla birlikte farklı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmalarına devam etmekte ve 2017 yılından beri de Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak Ağ’da yer almaktadır.

 

access?cmd=file&target=l1_WWFzZW1pbiBHdcyIbHRla2luLnBuZw

Yasemin Gültekin

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Yasemin, Gültekin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olduktan sonra 15 yıllık meslek hayatının 9 yılını TED Eskişehir Koleji'nde Anaokul ve İlkokul Rehber Öğretmeni olarak geçirdi. 2018’de Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na  "İlkokul Düzeyinde Çatışma Çözümü ve Akran Arabuluculuk" sözlü sunumu ile katıldı. Öğretmen Ağı’nda PDR Topluluğu, Eleştirel Dijital Okuryazarlık Topluluğu, Yaratıcı Problem Çözme Topluluğu gibi pek çok toplulukta öğretmenler ile temas kurarak birlikte üretmenin bir parçası olmuştur. “Çocuklar ve Felsefe”, “Şiddetsiz İletişim”, “Kent ve Mekan Algısında Çocuk Deneyimi” gibi konularla ilgilenen Yasemin Gültekin hâlen Anadolu Üniversitesinde yüksek lisans öğrencisi olarak “Kent Sosyolojisi” alanındaki çalışmalarını  sürdürmektedir. Eskişehir Gelişim Vakfı ve Eğitime Değer Derneği yönetim kurulu üyesi olan Gültekin boş zamanlarında blog yazıyor, podcast hazırlıyor ve “Teknolojiden Anlamayan Kadın” adlı bir youtube kanalında içerik üretiyor. 

 

When
2023-11-23 19:30 through 21:00
Location
Çevrimiçi
╲╱