GERİ

Interaction-Focused Events

 Registration is closed for this event

Mayıs 11, 2023

Saat: 20:00-21:30

 

Öğrenmeyi etkileyen en önemli etkenlerden biri de sınıf içinde çocukların doğrudan sürece katılımı. Çocukların öğrenme sürecine etkileşim odaklı oyunlar, etkinlikler ya da dijital araçlarla dahiliyeti onların öğrenme sürecine doğrudan katılımını sağladığı ve dikkatlerini o alana topladığı gibi, kalıcı öğrenme sürecine de bir zemin oluşturmaktadır. Peki, sınıflarımızı öğrencinin aktif ve doğrudan katılımcı olabileceği alanlar haline nasıl getirebiliriz? Bunun için nereden, hangi araç ve etkinliklerden başlanmalı? 

 

Tüm bu sorulara cevaplar aramak için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümünde çalışmalarına devam etmekte olan Dr. Birsen Sayınsoy Özünal’ın yürütücülüğünü; Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Zeynel Özbalçık’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Etkileşim Odaklı Etkinlikler” etkinliğine davetlisiniz. Dr. Birsen Sayınsoy Özünal’ın sınıf içinde etkileşimi artırmak için kullanılabilecek etkinlikleri uygulayacağı, öneriler sunacağı ve tüm bu sorulara cevapların daha deneyimsel bir alanda araştırılacağı etkinlik 11 Mayıs Perşembe 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. 

 

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

birsensay%C4%B1nsoy.png

Dr. Birsen Sayınsoy Özünal

Oyun ve canlandırıcı etkinlikler dostu olan Dr. Birsen Sayınsoy Özünal 25 yılı geçkin bir süredir İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitim Bölümünde çalışmaya devam etmektedir. Yurtiçi ve yurtdışında öğretmen eğitimi ve yetiştirilmesine, yüz yüze ve online seminerlerle uzak -yakın öğretmenlerle buluşmaya devam etmekte ve eğiticinin eğitimi işlerini keyifle yürütmektedir. Öğrenmenin yaşı yoktur deyip öğrenme yolculuğuna ve öğrendiklerini paylaşmaya da devam etmektedir.

 

Zeynel%20O%CC%88zbalc%CC%A7%C4%B1k.png

Zeynel Özbalçık

1963 Tokat doğumlu. Değişimin öğretmenle başlayacağına inanan ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Zeynel Özbalçık, eğitimin dönüştürücü etkisiyle daha güzel bir dünya için çaba gösteren bir sınıf öğretmeni. Çocuk edebiyatı ile ilgilenmekte, Edebiyat Haber’de kitap incelemeleri ve öyküler yazmaktadır. “Kil -Tablet”, “Panzehir”, “Teneffüshane” ve “Papirüs” dergilerinde öyküleri yayımladı. Geçtiğimiz yıllar içinde birçok sunum, proje ve atölyede yer aldı. Öğretmen Ağı topluluğundaki bir grup arkadaşı ile “İğne Deliğinden Dünya” ve “Disiplinlerarası ve Kazanım Odaklı Oyunlar” kitaplarını yayımlandı. Halen Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

 

When
2023-05-11 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱