GERİ

The Role of Social Emotional Learning in the Trauma-Sensitive Classroom Climate

 Registration is closed for this event

Nisan 4, 2023

Saat: 21:00-22:00

 

Sosyal Duygusal Öğrenme Akademisi İşbirliğiyle:

sosyalduygusal%C3%B6%C4%9Frenme.png

Güvenli, katılımcı ve eşitlikçi öğrenme ortamları bireylerin yaşanılan travma etkileriyle baş etmelerinde ve yaşam boyu ihtiyaç duyulan dayanıklılığı geliştirmelerinde önemli role sahiptir. Okul ve sınıflar içinde bu iklime sahip alanlar yaratmak bireyin gelişimi için oldukça önem taşımaktadır. Bunun sağlanması için destek olacak yöntemlerden biri olan sosyal duygusal öğrenme; olumsuz yaşam deneyimleri olsun olmasın bireyin yaşam becerilerini güçlendirmeye odaklanır. Travmaya duyarlı yaklaşım, bireylerin travmatik olaylardan etkilendiği gerçeğinin farkında olmayı ve öğrenme ortamına iyi oluş halini destekleyici etkinliklerin dahil edilmesini sağlar. 

Sosyal Duygusal Öğrenme Akademisi işbirliği ile 4 Nisan Salı saat 21.00-22.00 arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan Travmaya Duyarlı Sınıf İkliminde Sosyal Duygusal Öğrenmenin Rolü etkinliğinde sınıf iklimini bu durumu gözeterek nasıl inşa edebileceğimizi tartışmak üzere buluşalım. Konuşmacılığını Uzman Psikolojik Danışman Seçil Akaygün Cüntay ile Ece Akın Bakanay’ın üstlendiği etkinliğe aşağıdaki butona tıklayarak kaydolabilirsiniz.

 

se%C3%A7il.png

Seçil Akaygün Cüntay

Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden 1999 yılında lisansını, 2001 yılında yüksek lisansını almıştır. 2008 yılından bu yana sosyal-duygusal öğrenme becerileri ile ilgilenmekte, kurucularından olduğu “Sosyal Duygusal Öğrenme Akademisi” bünyesinde, bu alandaki çalışmalarını çocuk, aile ve eğitimcilere yönelik olarak sürdürmektedir. 2011 yılından bu yana binlerce öğrenci ve yüzlerce öğretmene ulaşan, “Second Step – İkinci Adım Programı”’nın Türkiye temsilciliğini ekibi ile birlikte yürütmektedir. Boğaziçi Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevliliği yaptığı dönemde “Toplum Danışmanlığı”  ve “Okul-Aile İşbirliği” derslerini vermiş, halen Maltepe Üniversitesi İngilizce Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde yarı zamanlı öğretim görevliliğine devam etmektedir. Kurucularından olduğu Özel Günce Aile Danışma Merkezi’nde çocuklar ve ailelere yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti vermektedir.  “Alıştığımız Gibi Değil” kitabının yazarlarındandır.

 

ece.png

Ece Akın Bakanay

Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden 1999 yılında lisansını ve 2001 yılında yüksek lisansını almıştır. 1999-2000 eğitim döneminde Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan ve desteklenen, İstanbul genelinde 30 ilköğretim okul ile yürütülen “Etkili Öğretmenlik Eğitimi” programının uygulama ekibinde görev almıştır. 2008 yılından bu yana kurucu ortaklarından olduğu Sosyal Duygusal Öğrenme Akademisi bünyesinde sosyal duygusal öğrenme alanında çocuklara, eğitimcilere yönelik çalışmaları sürdürmektedir.  Committee For Children tarafından geliştirilen “SECOND STEP” programın çeviri, adaptasyon çalışmalarını tamamladıktan programın uygulanmasına yönelik öğretmen eğitimlerine devam etmektedir. Sosyal Duygusal Öğrenme Akademisi olarak 2011 yılından itibaren “İkinci Adım Sosyal Duygusal Becerileri Geliştirme ve Şiddeti Önleme Programı”nın Türkiye temsilciliğini yürütmektedir. Kurucularından olduğu Özel Günce Aile Danışma Merkezinde çocuklarla ve ailelerle çalışmalarına devam etmektedir.  

 

When
2023-04-04 21:00 through 22:00
Location
Çevrimiçi
╲╱