GERİ

Need or Desire?: Activity Recommendations for Ecosystem

 Registration is closed for this event

Aralık 16, 2021

Saat: 20:00-21:30

 

Küresel iklim krizi her geçen gün daha fazla gündeme gelirken, ekolojik farkındalık kazanmanın önemi de aynı şekilde artıyor. İçinde yaşadığımız ekosistemi tanımak ve anlamak, onu korumanın ve bizi bekleyen ekolojik sorunların önüne geçmenin ilk adımları olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple, “ekosistemle uyumlu halde yaşamayı ilke edinmek” olarak tanımlanan ekolojik okuryazarlık hepimizin edinmesi gereken bir beceri haline geliyor. 


“İhtiyaç mı, istek mi? Ekosistem Yararı İçin Etkinlik Önerileri” adlı deneyim paylaşımında “ihtiyaç” ve “istek” kavramları üzerinden günlük yaşantı pratiklerimizin ekosisteme olan etkisi üzerine düşünecek, ekosistem yararına neler yapabileceğimizi birlikte tartışacağız. Ekolojik okuryazarlık becerimizi artıracak etkinlikler üzerine konuşacağız. Değişim Elçilerinden Emine Börühan’ın moderatörlüğünde ve Burcu Güngör Cabbar’ın konuşmacılığında gerçekleşecek deneyim paylaşımı için 16 Aralık Perşembe günü 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.

 

 

burcug%C3%BCng%C3%B6rcabbar2.pngBurcu Güngör Cabbar Hakkında

Köy enstitüsü mezunu dedenin, öğretmen okulu mezunu anne ve babanın, öğretmen kızı. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Biyoloji öğretmenliği mezunu. Çeşitli kurumlarda çalıştı. 2000'l yılların başından beri çevre eğitimi alanında çalışmalar yürütüyor. Yaratıcı drama lideri, çocuklar için felsefe uzmanı, meraklı. Halen akademisyen olarak çalışmalarına devam ediyor.

 

emineb%C3%B6r%C3%BChan.pngEmine Börühan Hakkında

1981 yılında Almanya’da doğan Emine Börühan, Başkent Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. 15 senedir de özel okullarda sınıf öğretmenliği yapıyor. Bunun yanı sıra, ders içeriklerini farklılaştırma gayesiyle yöntemler tasarlamaktadır. Şu an özel bir kurumda İlkokul Koordinatörlüğü yapmaktadır. Öğretmen Ağı’nda geliştirilen araç ve yöntemleri uygulayan ve paylaşan Değişim Elçilerinden de biri olan Börühan, ağ gelişimini destekleyen çalışmalara katılmaktadır. 

 

 

When
2021-12-16 20:00 through 21:30
╲╱