GERİ

SOSYAL BİLİMLERDE DİSİPLİNLERARASI YAKLAŞIM VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Mayıs 26, 2021

 

Sosyal bilimler derslerinde kullanılan tekniklere diğer branşların tekniklerinden yararlanarak yeni ve disiplinlerarası bir yöntemle yaklaşmaya çalıştık.  “Sosyal Bilimlerde Disiplinlerarası Yaklaşım ve Dijital Dönüşüm” atölyesinde, başta tarih branşı olmak üzere sosyal bilimler dersleri ile müzik, resim, spor ve edebiyat gibi farklı alanlar arasında bağlantılar kurduk. Aynı zamanda dijital araç ve uygulamaların yardımıyla sosyal bilimler derslerini nasıl zenginleştirebileceğimizi konuştuk.

Değişim Elçisi Sinem Keser’in yürütücülüğünde gerçekleşen atölye için 26 Mayıs Çarşamba günü 20:00-21:00 saatleri arasında buluştuk.

Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir. Geri bildirimlerle birbirlerinden beslenen öğretmenler, meslektaşlarının geliştirdikleri bu uygulamaları sınıflarına ve diğer eğitim ortamlarına taşır.

 

 

Sinem_Keser.png

Sinem Keser Hakkında

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümünden 2005 yılında mezun oldu. Çeşitli özel kurumlarda öğretmenlik yaptı. Şu an Esenler Özel Devran Koleji’nde görev yapıyor. Kendini geliştirmek için İstanbul Öğretmen Akademileri seminer programlarına katılıyor ve öğrenmenin yaşının olmadığını düşünüyor. Öğretmen Ağı Değişim Elçileri arasına yeni katılan Sinem Keser yaklaşık iki buçuk yıldır aktif bir şekilde Öğretmen Ağı’nın çalışmaları takip ediyor ve sınıflarımda uyguluyor. Akıl ve Zeka Oyunları Eğiticiliği sertifikasına sahip ve bu konuyu öğrencilerine de öğretiyor. Bunların yanı sıra Robotik Kodlama konusunda sertifikası var, STEM üzerine çalışmalara katılıyor, Tarih ve Teknoloji Dergisinde yazarlık yapıyor, ayrıca Tebit Projesinde (Tarih Eğitimi Bağlamsallaştırma ve Teknoloji) gönüllü olarak çalışıyor.

When
2021-05-26 20:00 through 21:00
╲╱