GERİ

ENGELLİ ÇOCUK HAKLARI AĞI VE KAPSAYICILIK

Ocak 11, 2021

 

Farklı gereksinimlere sahip çocuklar, sosyal, ekonomik ve kültürel haklarından nasıl tam anlamıyla yararlanabilir?

Çocuğu bir birey olarak kabul ederek, engelli çocukların haklarını görünür kılmaya, bu hakları korumak için, engelli çocuğa her türlü şiddeti, ihmali, ayrımcılığı ve engelli çocuğun istismarını, mevzuattan kaynaklı yoksunluklar ve hak ihlalleri ile mücadele eden Engelli Çocuk Hakları Ağı ile tanıştık. “Engelli Çocuk Hakları Ağı ve Kapsayıcılık” Türkiye Down Sendromu Derneği Kurucu Başkanı Fulya Ekmen’in konuşmacılığı ve İzmir Değişim Elçisi Cansu Oluk’un moderasyonunda, 11 Ocak Pazartesi günü, 18:00 - 19:30 saatleri arasında gerçekleşti.

 

Fulya Ekmen Hakkında

1974 İstanbul doğumludur. Şişli Terakki Lisesi'nden sonra 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirmiştir. Şu anda ikinci üniversite olarak Sosyal Hizmet Uzmanlığı okumaktadır. 1996-2007 yılları arasında banka ve finans sektöründe çeşitli kademelerde görev almıştır. 2007 yılında Down sendromlu kızı Kayra'nın hayatına katılması ile iş hayatına ara vermiştir. 2009 yılında Down Sendromu Derneği'nin kurulması için başlayan çalışmalara katılmıştır. 2011 yılında derneğin kurucu başkanı olarak görev almıştır. 2015 yılından beri European Down Syndrome Association'ın yönetim kurulu üyesidir. Engelli Çocuk Hakları Ağı sekreteryasındadır. "Kardeşim Benim" isimli çocuk kitabını yazmıştır ve "Engellilik ve İstihdam" isimli kitabın yazarları arasındadır. Halen dernekte genel koordinatör olarak aile danışmanlığı, projeler, bilgilendirme seminerleri, uluslararası ilişkiler, yerel kurum ve STK'lar ile ilişkiler, eğitim müfredatları ve kitapların oluşturulması konularında aktif olarak görev almaktadır.

 

Cansu Oluk Hakkında

1998 İzmir doğumludur. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nden 2020 yılında mezun oldu. 2 yıldır Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda gönüllülük yapmaktadır. Şu an TEGV çocuklarına online etkinlikler vermektedir. Gönüllülük sürecinde çocuklara toplumsal cinsiyet, drama, yaratıcı okuma, ayrımcılık konularında etkinlikler verdi. Öğretmen Ağı İzmir Değişim Elçilerinden biridir.

 

When
2021-01-11 18:00 through 19:30
╲╱