GERİ

YPÇ İstanbul 2018 OKULLARDA ARTAN ŞİDDETİ YAPICI BİR İLETİŞİM KÜLTÜRÜNE NASIL DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ?

Şubat-Mart döneminde "Okullarda artan şiddeti yapıcı bir iletişim kültürüne nasıl dönüştürebiliriz?" sorusu üzerine çalışan 35 öğretmen; 10-11 Şubat, 24-25 Şubat, 10-11 Mart, 24-25 Mart tarihlerinde gerçekleşen dört buluşmada Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını öğrendi ve sahada uyguladı.

- İlk buluşmada Tasarım Odaklı düşünme metodolojisinin ilk adımı olan “Anlama” üzerine konuşuldu. Öğretmenlerimiz, gruplar halinde, okullarda artan şiddet probleminin içinde kendilerine bir odak seçtiler. İlişkisel şiddet, sözel şiddet, zorbalık konularında özelleştiler ve özelleştikleri alana dair bir saha çalışması hazırladılar. İki hafa boyunca doğal gözlem, problemin paydaşları ve uzmanlarla derinlemesine görüşmeler ile odaklandıkları konunun derininde yatan sebepleri araştırdılar.

- İkinci buluşmada gruplar, araştırmalarının çıktılarını bir araya getirerek odaklandıkları probleme dair derin, insani içgörülere ulaştılar. Bu içgörüleri derinliklerine ve problemi çözmeye olan potansiyel etkilerine bakarak önceliklendirdiler. Seçtikleri içgörüyü bir tasarım sorusuna dönüştürerek, bu soru üzerine iki haftalık bir derinleşme araştırması yürüttüler.

- Üçüncü buluşmada öğretmenlerimiz, derinleşme araştırmasında edindikleri ilham ile tasarım sorularını çözmeye yönelik yaratıcı fikirler üretiler. Zihinlerini serbest bırakarak fikirleri önce çoğaltılar, sonra odaklandıkları probleme olan etkisini tartışarak prototipleyecekleri yaratıcı çözümleri seçtiler. Prototip tasarımlarını ve okullarında uygulamak üzere test planlarını hazırladılar.

- Dördüncü buluşmada ise Öğretmen Ağı programlarına dahil olan öğretmenler, Öğretmen Ağı Değişim Elçileri, eğitime dokunan Sivil Toplum Kuruluşları ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşen “Proje Sunum Günü”nde, yirmiden fazla okulda, 581 öğrenci ile test edilen 6 adet prototipin yaygınlaştırılması için ilk adımı attılar.

 

Etkinlik Adresi: 

Düşler Akademisi, Sabancı Center, Kadıköy İdea, Hilton Golden Horn Sütlüce

 

When
2018-02-10 09:00 through 17:00
╲╱