GERİ

Childist Workshops from Mischievous Adults

 Registration is closed for this event

Nisan 27-28, 2024

Saat: 10:00-16:00

 

27-28 Nisan Cumartesi ve Pazar günleri 10:00-16:00 saatleri arasında Denizli, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda yüz yüze olarak gerçekleşecek, “Mızıkçı Yetişkinlerden Çocukist Atölyeler” etkinliğine davetlisiniz!

 

Günümüz dünyasında yetişkinlik bir norm olarak kabul ediliyor. Çocuksa yetişemediği üzerinden, yetkin olmayan yanlarıyla tanımlanıyor. Bu durumda çocuk, sesi çıkmayan değil, sesine kulak verilmeyen olarak konumlanıyor. Bu bakışın arkasında, çocuğu bir nesne olarak konumlandıran kurgu ve öğretiler yer alıyor. 
 

Öğretmen Ağı Değişim Elçileri’nden oluşan bir adhokratik topluluk olan Mızıkçı Yetişkinler Topluluğu da tam bu bakış açısının karşısında duruyor ve Mızıkçı Yetişkinler olarak; çocuğun yetişkin karşısındaki konumunu dönüştürmek, çocukla eşitlikçi bir ilişki kurmak, çocuğun özneleşme ve özgürleşme serüvenine katılması amaçlarına ilişkin atölyeleriyle bir dönüşümün başlatıcısı olmak için çalışıyorlar. Mızıkçı Yetişkinler, öğretmenlerin ve çocuklarla ilgili çeşitli temalarda çalışan sivil toplum kuruluşlarının, eğitim fakültesi öğrencilerinin; toplumdaki çocukluk ile ilgili düşüncelere eleştirel yaklaşmasını hedefliyorlar. 


Çocukluk algısı üzerine çalışacağımız bu iki günlük atölye serisinde de, sosyal grup olarak çocukların uğradığı ayrımcılık, dışlanma, ihmal ve istismar biçimlerinin farkına varacağız. Çocuklara karşı uygulanan kalıpyargı, önyargı, ayrımcılık, ihmal ve istismar konusunda derinleşme sağlayarak, bu sorunların çözümlerine dair kendi söz ve eylemlerimizi üretip yaygınlaştırma motivasyonu edineceğiz. Tüm bunlarla beraber yetişkincilik ve çocukluk üzerine kavramsal çerçeve geliştirecek, atölye/içerik oluşturma, çocuklarla ve gençlerle eşit ilişkilenme, bir arada yaşamaya ilişkin kapsayıcı bir dil üretme deneyimi kazanacak ve birlikte güçlenme pratiklerini deneyimleyeceğiz. 

Çocukla çalışma konusuna çocuğun özne olduğu bir bakış açısıyla bakmak isteyen ve çocukluk çalışmaları kavramına ilgi ve merak duyan herkesle 27-28 Nisan’da Denizli’de buluşalım. 

 

Öğretmenlerin, eğitim fakültesi öğrencilerinin ve çocuklarla çalışan sivil toplum çalışanı ve profesyonellerin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

cerencalici.png

Ayhan Binici

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ayhan Binici, 1979 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Hatay'da, liseyi Osmaniye Düziçi Anadolu Öğretmen Lisesi'nde, üniversite eğitimini ise Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünde tamamladı. 2023 yılında Konya Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü İş Güvenliği alanında yüksek lisans programını tamamladı. Gümüşhane ve Kilis'te öğretmenlik yaptıktan sonra döndüğü Hatay'da öğretmenlik mesleğine devam etmektedir. 2019 yılından bu yana Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olmanın yanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük çalışmalarına devam etmektedir.

 

cerencalici.png

Banu Yücetaş

Öğretmen Ağı Değişi Elçisi olan Banu Yücetaş, Çukurova Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden 2000 yılında mezun oldu. MEB’de tüm eğitim kademelerinde görev yapan Yücetaş 2005 yılından beri AÇEV’de Anne Destek Programı eğitimcisi olup, ilgili programın Adana saha danışmanı olarak ebeveyn eğitimleri yapmaktadır. Şu an aktif olarak Adana/ Seyhan’a bağlı Lütfiye Kısacık İlkokulu’nda psikolojik danışman olarak görev yapmaktadır.

 

cerencalici.png

Burcu Gümüştepe

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Gümüştepe sınıf öğretmeni ve 2015 yılından beri MEB'e bağlı okullarda görev yapıyor. Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim anabilim dalında yüksek lisans öğrencisi. Kitaplarla, insanlarla, kültürlerle tanışmayı çok seviyor ve amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyor.

 

cerencalici.png

Meriç Dönmez

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Meriç Dönmez, 1998 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim bölümünden mezun oldu. 2002’de MEB’de özel eğitim öğretmeni olarak göreve başladı ve şu anda da rehber öğretmen olarak görevini sürdürmekte. Bununla birlikte farklı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmalarına devam etmekte ve 2017 yılından beri de Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak Ağ’da yer almaktadır.

 

cerencalici.pngPınar Göcen

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Pınar Göcen, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Farklı kültürleri yaşatma, ayrımcılıkla mücadele, yaşamda eşit erişim, engellilik ve hak temellilik üzerine kurulmuş çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmaktadır. 2013 yılında kurulan Eğitimde Görme Engelliler Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. Halen EGED’in Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmekte ve Denizli’de Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

 

cerencalici.pngSeval Binici

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Seval Binici, 2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. 2022'de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Çocukluk sosyolojisi alanında çeşitli dergi ve yayınlara katkı verdi. Drama, çocuklarla felsefe, temel düşünme becerileri eğitimleri aldı. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi, Sosyal Güçlendirme için Spor Ve Beden Hareketi Derneği ( BoMoVu) Hareket Elçisidir.

 

When
2024-04-27 10:00 through 2024-04-28 16:00
Location
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Merkezefendi, Sümer Mah. No:116, Çal Cd., 20175 Merkez/Denizli
╲╱