GERİ

3B Workshop with Papuduk: Talking about Renewable Energy with Children

 Registration is closed for this event

Nisan 25, 2024

Saat: 20:00-22:00

 

25 Nisan Perşembe 20.00-22:00 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  Papuduk ile 3B Atölyesi: Çocuklarla Yenilenebilir Enerji Konuşmak ” etkinliğine davetlisiniz!


Son günlerde gündemimizi meşgul eden bir şey var: İklim krizi. Bu konu günlük hayatımızda gündem olduğu gibi artık eğitimin içinde de yer bulmaya başladı. Çocuklarla iklim krizi ve yenilenebilir enerjiye dair nasıl konuşabiliriz? Bu konuyu sınıflarımıza nasıl taşıyabiliriz? Öğretmen Ağı’ndaki adhokratik topluluklardan biri olan Papuduk ile İçerik Geliştirme Topluluğu bu ihtiyaçtan yola çıktı ve Sabancı Vakfı tarafından 7-9 yaş arası çocukların hayvan ve doğa sevgisini geliştirmek ve doğayı koruyan nesiller yetişmesi amaçlayarak yayımlanan Papuduk kitap serisinin sınıf içindeki uygulanabilirliğini artırmak için bir rehber hazırladı. 


Farklı temalar özelinde pek uygulama ve etkinlik bulabileceğimiz rehberden ilhamla oluşturulan bu atölyede de “çocuklarla yenilenebilir enerji konuşmak” temasına odaklanacağız. Bu buluşmada, çocuklarla yapabileceğimiz etkinlikleri deneyimleyecek ve etkinlik sonunda uygulanan modülü doğrudan sınıflarımızda da uygulayabilir hale geleceğiz. Tüm bunlarla birlikte; 

3B yöntemi ve metodolojisi üzerine kurulu bu atölyede hem yeni bir metodoloji öğrenecek hem de rehberin hazırlık sürecine dair deneyimleri dinleyeceğiz. 


Sınıflarına yeni bir uygulama ve metodoloji taşımak isteyen tüm öğretmenlerle 25 Nisan’da buluşalım. 


Etkinlik tüm öğretmenlerin ve öğretmenlik okuyan öğrencilerin katılımına açık ve ücretsizdir. Katılmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabilirsiniz.

 

g%C3%BCl%C3%A7inald%C4%B1rmaz%C5%9Fahinv2.png

Gülçin Aldırmaz Şahin

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Gülçin Aldırmaz Şahin, 1981 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Yeditepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. 10 yıl resmi kurumlarda görev yaptıktan sonra, özel okulda görev yapmaya başladı. 5 yıl İELEV Eğitim Kurumları’nda ilkokul zümre başkanı, sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. Yenilikçi Öğrenme İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. 2011 yılından beri Öğretmen Akademisi Vakfı’nda Kısmi Zamanlı Eğitmen olarak öğretmen eğitimleri yapıyor. 2014 yılında Yenilikçi Öğrenme Merkezi’nde başladığı Mesleki Gelişim Uzmanı Sertifika Programına devam ediyor. 2013-2018 yılları arasında mesleki gelişimi önemseyen ve yetişkin eğitimi alanında uzmanlarla birlikte oluşturdukları bir grupla öğretmen/yetişkin eğitimleri tasarladılar. Mesleki Gelişimi önemseyen, yenilikleri takip eden ve güncel eğitim konuları üzerine çalışmalar yapan meslektaşlarıyla keyifli eğitimler/atölyeler yapmaya devam ediyor.

 

%C5%9Febnemfilizyap%C4%B1c%C4%B1.png

Şebnem Filiz Yapıcı

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Şebnem Filiz Yapıcı Ege Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra fen bilimleri öğretmenliğine başladı. Yirmi altı yıllık öğretmenlik serüveninde “Öğretmen olmak neyi ifade ediyor?”, “Öğrenciler için yetkinliklerimi nasıl geliştirebilirim?”,“Öğrencilerim eğlenirken öğrenmeyi nasıl sağlayabilirim?” sorularıyla yol aldı. Uzmanlık alanları; başarı koçluğu, yoga eğitmenliği, mindfulness, masal/hikaye anlatıcılığı ve fen bilimleri alanındaki çalışmalarıdır. Şu an İzmir Özel Türk Koleji’nde fen bilimleri öğretmenliğini sürdürmektedir.

 

ozlembilgev2.png

Özlem Bilge 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Özlem Bilge Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Yeditepe Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisansı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşlarında yürütülen projelerde eğitmen, içerik geliştirici, yürütücü görevleri aldı. Öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlayan atölyeler geliştirdi ve birçok konferans, seminer ve sempozyumlarda uyguladı. İklim değişikliği, doğa ve çevre konulu projelerde içerik geliştirdi ve yayın hazırladı. Küresel okullar savunucusu olarak öğretmenlerle iklim değişikliği müfredat entegrasyonu atölyeleri yürüttü. Çocukluğundan bu yana tutkusu olan çocuk kitaplarının hem meraklı bir okuyucusu oldu hem de çocuk kitapları odağında içerik geliştirdi. Yayınevine kazanım odaklı eğitsel oyunlar yazdı. Yetişkin ve çocuk atölyeleri yazarak bu atölyelere uygulama kılavuzu hazırladı. Özel okullarda online ve yüz yüze mesleki gelişim atölyeleri yürüttü. Öğretmenliğin sürdürülebilir mesleki gelişime dayanan bir meslek olduğu inancıyla sürekli gelişmeye, merak tutkusunu canlı tutmaya devam ederek ilkokul koordinatörlüğü ve öğretmenlik yapıyor.

 

Murat%20%C3%87%C4%B1t%C4%B1r.png

Murat Çıtır

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Murat Çıtır, 23 yıllık sınıf öğretmenidir ve yaklaşık 10 senedir TEGV, AÇEV, EÇEV, AKUT, Kızılay gibi farklı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü faaliyetler yapmaktadır. Gönüllülüğü bir yaşam stili haline getiren Murat Çıtır, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

bur%C3%A7ak%C3%B6zyurtv3.png

Burçak Özyurt 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burçak Özyurt, 1981 Kayseri doğdu ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans yapmaktadır. Habitat ,GençLab ve Sürdürülebilir Yaşam Dernegi, Öğrenme Tasarımları,Science On Stage Turkiye gibi çeşitli kurumlarda gönüllü olarak yer almaktadır.  Resmi ve sivil kurumlarda sosyal medya yöneticisi olarak da çalışmakta ve ulusal ve uluslararası çeşitli projelerde gerek katılımcı gerekse koordinatör olarak görev almaya devam etmektedir.

 

When
2024-04-25 20:00 through 22:00
Location
Çevrimiçi
╲╱