GERİ

Digital Transformation in Education: Tools and Opportunities

 Registration is closed for this event

Nisan 24, 2024

Saat: 20:30-22:30

 

Ayraç Bülten ve Khan Academy İşbirliğiyle:

khan%20academy.png

 

24 Nisan Çarşamba günü 20:30-22:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek Eğitimde Dijital Dönüşüm: Araçlar ve İmkanlar” etkinliğine davetlisiniz!

 

Dijital dönüşüm, eğitim alanındaki en etkili değişimlerden biri olduğu  gibi geleneksel sınıf ortamlarından uzaklaşarak, teknolojinin sunduğu olanakları kullanarak eğitim süreçlerini yeniden şekillendirme ve geliştirme fırsatını da sunuyor. Dijital araçlar ve platformlar, öğrencilere özelleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunmanın yanı sıra, eğitimciler için de öğretim yöntemlerini çeşitlendirme ve öğrenci başarısını artırma imkanı sağlıyor. Eğitimdeki dijital dönüşüm, öğrenci merkezli bir yaklaşımın ön plana çıkmasına ve öğrenme sürecinin daha etkili, etkileşimli ve katılımcı bir hale gelmesine olanak tanıyor. Bu sayede, geleceğin ihtiyaçlarına daha uygun, daha esnek ve daha yenilikçi bir eğitim modeli oluşturulması hedefleniyor.

 

Ayraç Bülten ve Khan Academy işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz bu Karşılaşmalar etkinliğinde dijital dönüşümün eğitimdeki yerine odaklanarak bu alandaki araçları ve dijital dönüşümün öğretme- öğrenme süreçlerinde yarattığı imkanları konuşacağız. Ayraç Bülten’den Öğrtmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Çalıcı ve Khan Academy’den Alp Köksal’ın konuşmacı olarak yer alacağı etkinlikte moderatör olarak Ayraç Bülten’den Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Sinem Amaş eşlik edecek.

Dijital dönüşümün eğitimdeki yerini ve bu alandaki gelişmeleri merak eden tüm öğretmenleri  24 Nisan’daki etkinliğimize bekliyoruz.

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

sinemama%C5%9F2.png

Sinem Amaş

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Sinem Amaş, Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Edirne'de bir özel okulda görev yapıyor. Eğitimde oyunlaştırma, müzikle matematik öğretimi, masal ve oyunla değerler eğitimi konularında çeşitli çalışmalar yapıyor ve atölyeler düzenliyor. Bu alanda yazdığı kitap bölümleri var. Öğrenme süreçlerini daha verimli hale getirebilmek için derdi çocuk olan herkesle işbirliği yapmak üzere Ayraç Bülten adlı bir eBülten aracılığıyla biriktirdiği deneyimlerini paylaşıyor. Öğretmen Ağı’nda "Bir Kitap Milyonlarca Hayat" ve "Eğitimde Oyunlaştırma" topluluklarının moderatörlüğünü yapıyor ve bu alanlarda topluluk arkadaşları ile çeşitli çalışmalar yapmaya devam ediyor.

 

cerencalici.png

Ceren Çalıcı

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Çalıcı Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Özel kurumlarda başladığı meslek hayatına 2011 yılından bu yana MEB’de devam etmektedir. Çocuklar için felsefe, yabancılara Türkçe öğretimi, oyunlaştırma alanlarında çalışmalar yapmaktadır.

 

alp%20k%C3%B6ksal.png

Alp Köksal

Akademisyen kökenli bir sivil toplum kuruluşu yöneticisi olan Alp Köksal, lise öğrenimini Amerika’da, üniversite öğrenimini ise Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi’nden birincilikle kazandıktan sonra, aynı okulda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora çalışmalarına devam etti ve araştırmacı olarak görev aldı. 10 yılı aşkın süredir kar amacı gütmeyen uluslararası eğitim kurumu Khan Academy’nin Türkiye direktörlüğünü yürütüyor. Khan Academy, 190 ülkede, 52 dilde, 150 milyonun üzerinde kayıtlı öğrenciye ücretsiz öğrenme imkânı sunuyor. Sosyal fayda ekseninde

eğitim ve dijital dönüşüm üzerine odaklanan Köksal, teknoloji destekli ve insan odaklı yeni nesil bir öğrenme anlayışına ve sektörlerarası işbirliğinin önemine dikkat çekmeyi, eğitim alanında sosyal girişimciliği desteklemeyi ve sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda nitelikli eğitim ve fırsat eşitliğinin güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Köksal aynı zamanda STFA Grubu’nun eğitim vakfının genel müdürlüğünü üstleniyor; Okul Destek Derneği’nin Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve birçok STK’da görev alıyor. Deneyimlerini farklı TEDx sahnelerinde paylaşma şansı bulan, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen konferanslara davetli konuşmacı olarak katılan, eğitim, teknoloji ve sosyal sorumluluk üzerine projelere jüri, danışma kurulu ve bilim kurulu üyesi olarak katkı sunan Alp Köksal, 2017 yılında Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından Türkiye’nin 10 Başarılı Genci’nden biri seçilerek “İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet” ödülünün sahibi oldu ve dünya birinciliğine aday gösterildi.

 

When
2024-04-24 20:30 through 22:30
Location
Çevrimiçi
╲╱