GERİ

Building a Participatory and Creative School Climate Together: İzmir YPÇ Experience

 Registration is closed for this event

Nisan 16, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

16 Nisan Salı günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  Katılımcı ve Yaratıcı Okul İklimini Birlikte İnşa Etmek: İzmir YPÇ Deneyimi” etkinliğine davetlisiniz!

 

Hem eğitim hem de dünya hızla değişirken karşılaştığımız problemleri halla eski yöntemlerle çözebilir miyiz? Yaratıcılık şanslı bir azınlığa bahşedilmiş bir hediye mi? Cevap bizim için hayır. 

Yaratıcı özgüvenimizi geliştirerek, işbirliği ve dayanışmayla yaratıcı çözümler üretmek mümkün. Bu noktada Öğretmen Ağı’nda yürütülen Yaratıcı Problem Çözme Programı; öğretmenlere ve artık öğrencilere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanarak eğitim ortamlarında her gün karşılaştıkları problemleri çözebilecekleri bir araç sunar. 

 

Bu Deneyim Paylaşımı’nda İzmir Özel Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Zülfü Mevlüt Çelik MTAL ‘de ilk defa hem öğrenci hem de öğretmen katılımıyla yürüttüğümüz Yaratıcı Problem Çözme Programı’ndaki süreci program katılımcılarından dinleyeceğiz. Programın Deneyimli Öğretmen’lerinden Değişim Elçisi Zehra Özbey’in moderatörlüğünü üstleneceği bu etkinlikte Program Yürütücüsü ve Deneyimli Öğretmen’leri olan Değişim Elçisi Nuray Ardıç, Arzu Kupsar, Esen Cansu Öztürk ve programın katılımcısı öğrencilerden Kadriye Karataş ile program katılımcısı öğretmenlerden Değişim Elçisi Serpil Baydar konuşmacı olarak yer alacak. 

 

Katılımcı ve yaratıcı bir okul iklimi için ilk adımı atmak ve  ”Okul ortamlarında öğrenci/çocuk katılımını nasıl arttırabiliriz?” sorusundan hareketle yürütülen İzmir YPÇ deneyimi üzerine konuşmak isteyen herkesle 16 Nisan’da buluşalım!

 

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

 

zehra%C3%B6zbey.png

Zehra Özbey

Öğretmen Ağı değişim elçisi Zehra Özbey 1978 doğumlu. Konya, Kayseri, Eskişehir, Bursa’da geçen öğrencilik yıllarının ardından Bursa’da öğretmen olarak çalışıyor. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olan Zehra; okumayı, yeni yerler görmeyi, yürüyüş yapmayı seviyor. Yaratıcı Drama ile ilgileniyor.

 

nurayard%C4%B1%C3%A7v2.png

Nuray Ardıç

1999 yılında Pamukkale Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği, 2017 Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Önlisans programından mezun oldu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erken Çocukluk Dönemi Akademisi Koordinatörlüğü, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanlı),MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği PİKTES Projesi Kalite Yönetimi ve Süreç Geliştirme Birimlerinde görev yaptı.2017 yılında YPÇ programı ile Öğretmen Ağına dahil oldu ve ağ da çalışmalarına devam etmektedir. Yaratıcı Drama, Çocuklarla Felsefe, Çocuk Yogası, Alternatif Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Masal Anlatıcılığı, Model Uçak Eğitmenliği, Uygulamalı Tiyatro, Farklılaştırılmış Öğretim, Göçmen Çocukların Eğitimi, Doğada Fen ve Doğa Eğitimi alanlarında çalışmaktadır.

 

arzukupsarv2.png

Arzu Kupsar

Ege Üniversitesi Matematik Bölümü’nden 2000 yılında mezun oldu. Matematik öğretmenliğinin yanı sıra değişime ve gelişime olan inancını aldığı eğitimlerle pekiştirdi. 2018 yılından bu yana Argemon Eğitim ve Danışmanlık’ta Eğitim Koordinatörü olarak çalışıyor. Matematik ve oyun atölyeleri, zihin haritalama, zaman ve kaygı yönetimi ve oyunlaştırma eğitimleri veriyor. Bu aralar Yaratıcı Problem Çözme Programı ile Öğretmen Ağı’na katılmanın mutluluğunu yaşamakla meşgul.

 

esencansu.png

Esen Cansu Öztürk

2017 yılında TED Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldum. Çalışma hayatıma İzmir'de başladım. Farklı ilçelerde, özel kurumlarda anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde çalıştım.

Çalışma hayatım boyunca çocuk ve ergenler için psikolojik sağlamlık, çocuk çizimlerinin değerlendirilmesi ve drama konularında eğitim aldım. Çocuk-ebeveyn ilişkisi üzerine farklı ortamlarda atölyeler düzenliyorum. Öğrenme yolculuğum hala devam ediyor.

 

Meral%20Deniz%281%29.jpg

Meral Deniz

1974 yılında Almanya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı.  1994 yılında Çukurova İşletme, 2001 yılında Hatay MKÜ Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Yoksul mahallelerde öğretmenlik yapan Deniz, okullardaki güvenlik açıklarından etkilendiği için 2022 yılında DPÜ İSG alanında yüksek lisans yaptı. Halen Mersin ilinde bir devlet okulunda çalışan Deniz’in Öğretmen Ağı ile tanışması 2018 yılında öğretmenden öğretmene soru merak kütüphanesi ile olmuştur. 2019 yılından beri Öğretmen Ağı’nda değişim elçisi olarak yer almakta, farklı çalışmaları ağdaşlarıyla birlikte yürütmektedir.

 

serpilbaydar.png

Serpil Baydar

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Serpil BAYDAR, 1998 yılında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Dershanelerde, Özel okullarda Coğrafya öğretmeni olarak çalıştı. Şu anda İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde

Özel Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Coğrafya Öğretmeni olarak çalışmaktadır.

 

kadriyekarata%C5%9F.png

Kadriye Karataş

Kadriye Karataş Özel KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik M.T.A.L.’de 9. sınıf Endüstriyel Otomasyon Bilimleri öğrencisi olarak eğitim görüyor. 15 yaşında olan Karataş yolculuk esnasında müzik dinlemeyi, yakın arkadaşlarıyla ve ailesiyle vakit geçirmeyi seviyor. Kendisini enerjik ve konuşkan bir insan olarak tanımlayan Karataş sosyal pili bittiğinde çok sessiz, sakin bir insan olduğunu da ekliyor.

 

When
2024-05-08 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱