GERİ

Back to School Together After the Earthquake-3

 Registration is closed for this event

Mart 20, 2023

Saat: 20:00-21:30

 

SEÇBİR-Öğretmen Ağı işbirliğiyle düzenlediğimiz deneyim paylaşımları serisinin üçüncüsünde, sınıfın güvenli bir topluluk haline gelmesi için temel bir koşul olan öğrenci katılımı konusunu ele alıyoruz. Okulda öğrenci katılımını hayata geçirmek için güvenli alanlar, ifade araçları, dinleme sorumluluğu ve yaşama etki edebilmek anahtar kelimelerdir. Okulda çocuğun katılım hakkı hayata geçtiğinde öğrenciler dayanışma konusunda yetkinleşir, yaşadıkları sürecin nesnesi olmak yerine öznesi haline gelir, böylece güçlenerek toplumsal dayanışma sürecine öğretmenlerle beraber katkı sunabilir. Peki depremin etkisindeki bu süreçte öğrenci katılımına dair ne gibi değişimler meydana geldi? 

 

Deprem sonrasında sınıflarda öğrenci katılımına dair deneyimlerin paylaşılacağı, 20 Mart Pazartesi 20:00-21:30 arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek Depremin Ardından Okula Dönüş Yolunu Birlikte Yürümek-3 etkinliğine davetlisiniz! Katılımcılar arası etkileşimin önemli olduğu etkinlikte SEÇBİR'den Ayşe Beyazova'nın katılım başlıklı sunuşu sonrası, Değişim Elçileri Fatma Ersöz ve Türkay Tol deneyimlerini aktaracak. 

 

Sonrasında sizleri de okullarınızda yaşanan deneyimlerinizi ve gözlemlerinizi paylaşmaya davet edeceğimiz Deneyim Paylaşımı etkinliğine kayıt olmak için aşağıda yer alan butona tıklamanız yeterli.

 

20 Mart akşamı görüşmek dileğiyle.

 

halil%20yava%C5%9F.png

Ayşe Beyazova 

Boğaziçi Üniversitesi eğitim bilimleri yetişkin eğitimi programında doktora tezini 2017'de tamamlayan Ayşe Beyazova daha önce Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku'nda yüksek lisans yaptı. Toplum Gönüllüleri Vakfı'nda ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi'nde çalışmış olan Beyazova, Birimin kuruluşunda ve koordinasyonunda rol aldı. 2008-2016 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çocuk hakları, sivil toplum ve eğitime ilişkin çeşitli dersler verdi. Çalışma alanları arasında sivil toplum, çocuk hakları, çocuk katılımı ve kapsayıcı eğitim yer alıyor. 2016 yılından beri çeşitli sivil toplum kuruluşları ve akademik kurumlarda araştırma ve eğitim odaklı çalışmalar yürütmekte olan Beyazova İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Uzman Araştırmacı ve Eğitimci olarak çalışıyor.

 

halil%20yava%C5%9F.png

Fatma Ersöz

Değişim Elçisi Fatma Ersöz 2015 yılından beri MEB de psikolojik danışman olarak çalışıyor. Şu an Adana Seyhan Mehmet Zahid Kotku İmam Hatip Ortaokulu'nda çalışmakta olan Ersöz eğitimde drama teknikleri, çocuklar için felsefe, zeka oyunları, mülteci çocukların Türk eğitim sistemine entegresyonlari vb. alanlarda eğitimler aldı. 2022 yılında Öğretmen Ağı’na katılan Ersöz aldığı eğitimleri okulundaki ve ağdaki çalışmalarında aktif olarak kullanıyor.

 

halil%20yava%C5%9F.png

Türkay Tol

1977’de Mersin’de dünyaya gelen Dğişim Elçisi Türkay Tol, Mersin İçel Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi Matematik Öğremenliği Bölümü’nden mezun oldu. İlk öğretmenlik tecrübesini, üniversitede okurken Eğitim Gönüllüleri Vakfı İstanbul ve Mersin Şubelerinde sayısal beceri ve satranç eğitimi vererek yaşadı. 2000 yılından itibaren matematik öğretmeni olarak çalışmaktadır. 2018 yazında Öğretmen Ağı ile tanışan ve öğretmenlik anlayışını “yeni şeyler öğrenmekten ve bunları paylaşmaktan keyif alıyorum” diye özetleyen Tol, Adana’da Öğretmen Ağı’nın bir parçası olarak öğrenmeye ve paylaşmaya devam etmektedir.

 

When
2023-03-20 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱