GERİ

How Does a Story Become a Movie?

 Registration is closed for this event

Kasım 5, 2022

Saat: 15:00-17:00

 

Anlatmanın birçok  farklı yolu var. Peki film bize bu noktada nasıl yardımcı olabilir?

 

Bu atölyede bir konuyu, olayı veya temayı film aracılığı ile nasıl hikayeleştirebileceğimize ve bir kısa filmin kurgusunun nasıl oluşturulacağına odaklanacağız. Aynı zamanda, bir hikayenin farklı gözlerden nasıl farklı anlamlandırılabileceğini birlikte tartışacağız.

 

Öğretmen Ağı paydaşlarından Yapımcı Zeynep Atakan ile Kalt Film’den Aslıhan Örün ve Okan Erünsal yürütücülüğünde 5 Kasım Cumartesi saat 15.00-17.00 arasında Öğretmen Ağı Mekanı’nda yüz yüze  gerçekleşecek olan “Bir Hikaye Nasıl Film Olur?” Atölyesi’nde yer almak için aşağıdaki butona tıklayarak kayıt yaptırmanız yeterli.

 

Not: Atölye sırasında cep telefonunuzu kullanmanız gerektiğinden, telefonunuzun bataryasının dolu ve çekim özelliklerinin çalışır olduğundan emin olmanızı rica ederiz.

 

 

 

Zeynep Atakan Hakkında

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema Televizyon bölümü mezunu Zeynep Atakan, 1986-1999 yılları arasında reklamcılık sektöründe aktif olarak çalıştı ve yapımcılık alanında bu yıllarda uzmanlaştı. 2007 yılında Zeyno Film’i kurdu ve 2010 yılında Avrupa Film Akademisi “Eurimages Yılın Yapımcısı” ödülüne layık görüldü. Atakan aynı yıl sinema alanında gençlere deneyim ve bilgi aktarmayı hedefleyen Yapımlab Atölyelerini oluşturdu ve buradaki eğitim/ iletişim programları devam etmektedir. 2014 yılından beri, Avrupa ve tüm dünyadaki görsel-işitsel alanda üretim yapan kadınların fırsat eşitliğini amaçlayan, Avrupa Görsel İşitsel Kadın Ağı (European Women Audiovisual Network)’nın başkan yardımcılığını yapmaktadır. Aynı yıl Uçan Süpürge Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Yapımcılığını üstlendiği Kış Uykusu, 67. Cannes Film Festivali’nde festivalin en prestijli ödülü olan Palme d’Or’u kazandı. Yine 2014 yılında, Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında düzenlenen bir ortak yapım ve proje geliştirme marketi olan Antalya Film Forum’u başlattı ve 5 yıl direktörlüğünü yaptı. 2016 yılından beri, Sabancı Vakfı tarafından hayata geçirilen Sabancı Vakfı Kısa Film Platformu’nun sanat yönetmenliğini yapmaktadır. Avrupa Film Akademisi’nin bir projesi olan ‘Genç İzleyici Ödülü’ çalışmasının Türkiye bölümünü organize etmektedir. Oscar Akademisi, Avrupa Film Akademisi ve Asya Pasifik Akademisi üyesidir.

 

Aslıhan Örün Hakkında

Aslıhan Örün, 2015 yılında Selçuk Üniveristesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca ve sonrasında alternatif ve geleneksel basın kuruluşlarında çalıştı. Aldığı girişimcilik eğitimleri sonrası kurucu ortağı olduğu Kalt Film’i kurdu. Ulusal ve uluslararası ödüllü pek çok kısa filmin ve belgeselin yapımcılığını üstlendi. Mavi Kelebek filmiyle Cannes Film Festivali Film Marketi’nde yer aldı. Sivil topluma kafa yorup, alternatif üretim modelleri üzerine düşünmekte, bu konular üzerine yazıp çizmekte.

 

Okan Erünsal Hakkında

Okan Erünsal, 2016 yılında İstanbul Üniversitesi Radyo Sinema ve Tv bölümünden mezun oldu. Eğitimi süresince kısa film, öykü, şiir ve video art alanlarında çalışmalar yaptı. Mavi Kelebek filmiyle Cannes Film Festivali Film Marketi’nde yer aldı ve uluslararası ödüller kazandı. Kültür Bakanlığı desteğiyle Had (2019) ve Hiçbir Türlü (2022) kısa filmlerini yaptı. Kurucu ortağı olduğu Kalt Film dijital medya video prodüksiyon ajansı ile video üreticisi olarak çalışmaya devam ederken, görsel sanatlar ve sinema alanında üretmeyi sürdürmekte ve üretkenliğini destekleyici çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

 

When
2022-11-05 15:00 through 17:00
Location
Öğretmen Ağı Mekanı
Serdar-ı Ekrem Caddesi Doğan Apt 30-C
Galata Beyoğlu / İstanbul
╲╱