GERİ

Yaratıcı Problem Çözme Programı: Çocukların doğayla bağlarını nasıl güçlendirebiliriz?

 Registration is closed for this event

Ekim 16-17, 2021

Kasım 6-13, 2021

Aralık 4, 2021

 

Ekolojik farkındalık ve doğayla bağ kurmak, yalnızca bireylerin kazanması gereken bir tutumun ötesine; küresel iklim kriziyle mücadele etmek için toplumsal bir dönüşüme işaret ediyor. Eğitim ekosistemi, bu toplumsal dönüşümü yaratma potansiyeline sahip. Peki, “Çocukların doğayla bağlarını nasıl güçlendirebiliriz?” 

 

Bu soruya yanıt arayacak olan hibrit Yaratıcı Problem Çözme Programı, 2021 Ekim ayından Aralık’a kadar bir kısmı yüz yüze bir kısmı dijital olmak üzere Zoom’da ve İzmir BAYETAV Vakıf Binası’nda BAYETAV işbirliğiyle gerçekleşecek. Program’a katılan öğretmenler, Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını keşfederek yeni bir problem çözme yöntemi öğrenecek ve bu yöntemi grup çalışmaları ile bizzat uygulayacak. 

 

Programın yürütücülüğünü, daha önce Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılmış ve çeşitli yerlerde uygulamış Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Ahmet Canbaz ve Emrem Gürses Yaka üstlenecek. Yine Değişim Elçilerinden Arzu Kupsar, Cansu Öztürk, Emrah Çoban, Sibel Tosuner, Sultan Sal ve Yavuz Aksoy ise Deneyimli Öğretmen olarak çalışma gruplarına rehberlik edecek. Değişim Elçilerinden Şirin Giyik ise koçluğu üstlenerek süreci kolaylaştıracak. 


Başvuru İzmir ve çevre iller dahil olmak üzere tüm öğretmenlere açıktır. 12 Ekim 2021 17:00’da sona erecek olan başvurulara olumlu veya olumsuz dönüş 13 Ekim 2021 tarihinde e-posta yolu ile yapılacak.

 

Program hakkında:

  • Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir.
  • Program, 16-17 Ekim tam gün İzmir BAYETAV Vakıf Binası’nda, 6 Kasım ve 13 Kasım’da yarım gün Zoom’da gerçekleşecek ve 4 Aralık’ta yine İzmir BAYETAV Vakıf Binası’nda kutlama ile sonlandırılacak. 
  • Katılımcıların tüm buluşmalara eksiksiz katılım taahhüdü vermesi gereklidir. 
  • Programın tamamlanması için, tüm etkinliklere tam katılım gösterilmesi zorunludur.
  • Başvuru İzmir ve çevre iller dahil olmak üzere tüm öğretmenlere açıktır.
  • Program ücretsizdir. Ulaşım, malzeme, öğle yemeği ve ikramlar karşılanacaktır.

 

 

 

When
2021-10-16 10:00 through 17:00
Location
İzmir BAYETAV Vakıf Binası ve Zoom
╲╱