GERİ

TİYATRONUN GÜCÜNÜ VE OLANAKLARINI SINIFA TAŞIMAK

Mart 25, 2021

Saat: 20:00-21:00

 

Tiyatro, “insanı insana insanla anlatan” bir sanat dalı olarak tüm öğretmenlerimize ilham veren yönüyle; bir edebi tür olarak dil ve edebiyat öğretmenlerini doğrudan ilgilendiren metin türü özelliğiyle ve nihayet öğrencilerin öğrenme sürecini etkin kılan “yaratıcı drama” ile ilişkilendirilebilecek bağlarıyla, eğitim açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir.

"Tiyatronun Gücünü ve Olanaklarını Sınıfa Taşımak”da, tiyatronun temel bileşenlerini ve bir tiyatroyu yönetme deneyimini ve bir oyunu sahneye taşıma sürecini konuşduk. Bir metin türü, sahneleme aracı ve sanat dalı olarak, tiyatronun öğretmenlere katabileceği yeni deneyim olanaklarını tartışdığımız Karşılaşmalar’da, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı konuşmacı, Değişim Elçisi Hayriye Topçuoğlu ise moderatörlük görevini üstlendi.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü yaklaşırken, tiyatronun etki alanı, bu etkiyi oluşturan dinamikleri ve bizlere hem kişisel hem mesleki anlamda katacağı potansiyeli, tiyatronun “mutfağından” gelen konuğumuz ile konuştuğumuz bu etkinlik için, 25 Mart Perşembe günü 20:00 - 21:00 saatleri arasında buluştuk.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir.

 

 

Aydın Sigalı Hakkında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı (1969), Eskişehir Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü mezunudur. 40 ’ın üzerinde oyunda görev alan Aydın Sigalı, oyuncu, eğitmen ve yönetmen görevlerini de üstlenmektedir. En iyi yönetmen, tek kişilik en iyi prodüksiyon, komedi dalında en iyi oyun ödüllerine sahiptir. Oynadığı oyunlardan bazıları: Godot’yu Beklerken, Hamlet, Üç Kuruşluk Opera, Sokağa Çıkma Yasağı, Bir Şehnaz Oyun Sahneye koyduğu oyunlardan bazıları: Ay Işığında Şamata, Fareler ve İnsanlar, Cimri, Antigone. Yer aldığı sinema ve tv dizilerinden bazıları: Fikrimin İnce Gülü, Kasabanın İncisi, Payitaht Abdülhamit, Aşk Oyunu

 

Hayriye Topçuoğlu Hakkında

KTÜ Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü mezunudur. Bu alanda doktora yapmıştır. Öğretmenliğin farklı boyutlarıyla üniversite ve saha deneyimlerine sahiptir. Son iki yıldır, eğitim koordinatörü sıfatıyla, genç öğretmenlerin meslekî gelişimlerine eşlik etmektedir. Derslerin öğrencinin “kalıcı anlaması”na yönelik yapılandırıldığı tasarım yoluyla anlama (UbD) ile bunu uygulamada etkin kılacak yöntem ve tekniklerin tümü ilgi alanına girer. Eğitim ve okumaya dair birikim ve deneyimlerini okumagunlugu.com üzerinden paylaşmaktadır.

 

 

When
2021-03-25 20:00 through 21:00
╲╱