GERİ

BÜTÜN ÇOCUKLAR İYİDİR

Mart 22, 2021

 

Çocuğun üstün yararını gözeterek, toplumun çocuklarla ilişkisini çocuk edebiyatı üzerinden keşfetmeye çalıştık.

"Bütün Çocuklar İyidir”de, toplumda çocuklarla kurduğumuz ilişkileri çocuk hakları ve çocuk katılımı bağlamında tartışmaya açarak, çocuk edebiyatındaki yansımalarını keşfettik. Çocuğun özne olması ve iyi olma halini ve çocuklarla yetişkinler arasındaki hiyerarşik ilişkileri konuştuğumuz Karşılaşmalar’da “Otobüsü Kaçıran Şoför” ve “Ada Annesi ile Duvarları Boyuyor” dahil olmak üzere 14 kitabı olan Yazar Nihan Kaya konuşmacı, Değişim Elçisi Seval Binici ise moderatörlük görevini üstlendi. “Bütün Çocuklar İyidir” etkinliği için, 22 Mart Pazartesi günü 20:30-22:00 saatleri arasında buluştuk.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir.

 

Nihan Kaya Hakkında

Türkçede on dört kitabın yazarı olan Nihan Kaya, edebiyat, sanat ve psikoloji gibi alanlarda çeşitli seminerler düzenlemekte, ayrıca MEF Üniversitesi Psikoloji bölümünde Psikanaliz ve Edebiyat I – II derslerini vermektedir.

 

 

Seval Binici Hakkında

2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. Binici, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisidir.

 

When
2021-03-22 20:30 through 22:00
╲╱