“Pandemi süreci, endüstri devriminde inşa edilen okul ekosistemleri ve eğitim modellerinin bugünün ihtiyaçlarına yanıt vermekte zorlandığını görmemizi sağladı. Bağlantılar serisinde yapmaya gayret ettiğimiz şey ise, yeni dünyanın eğitimini hayal etmeye çalışmak ve bunu yaparken eğitimi ve aktörlerini yeniden düşünmek ve yeniden tanımlamak oldu.”

-Levent Öcal, Öğretmen Ağı Strateji ve İşbirlikleri Koordinatörü

Değişim Elçileri tarafından yayınlanan manifestoyla duyurulan 26 Kasım 2020 - 4 Şubat 2021 tarihleri arasında Öğretmen Ağı Youtube kanalında gerçekleşen Eğitimi #YenidenDüşün ana başlıklı “Bağlantılar” isimli çevrimiçi panel serisinin çıktılarından oluşan rapor yayında.

Bağlantılar Neydi?

Bağlantılar, Öğretmen Ağı’nın farklı paydaşlarının Değişim Elçisi öğretmenlerle, eğitimle ilgili belirli bir konuyu yenilikçi bir bakış açısı ile tartıştıkları, Öğretmen Ağı YouTube kanalından yayınlanan bir panel serisidir. ‘Bağlantılar’, bir ağı oluşturan farklı noktaları; öğretmenleri, ve Destekçi Vakıfları bir araya getirerek, Öğretmen Ağı’nın içindeki bağlantıları ve Türkiye’de az örneği bulunan bir ağ olma modelini ortaya koyuyor. Aynı zamanda, fiziksel mesafelerimizin arttığı, ancak birbirimizle her zamankinden çok bağlantıda bulunduğumuz bu dönemin ruhunu yansıtıyor.

Öğretmenlerin dillendirdiği ihtiyaçlardan ve koşulların eğitimi geri dönülemez biçimde değiştirdiğinden yola çıkarak, değişken koşulların ardındaki yeni imkânları birlikte düşündüğümüz, “Bağlantılar” isimli çevrimiçi bir panel serisinde “Eğitimi Yeniden Düşün” ana başlığıyla; sırasıyla ‘Öğretmenlik’, ‘Okul’, ‘Veli Olmak’, ‘Eğitimin İçeriği’, ‘Öğrencilik’ ve ‘Başarı’ başlıklar #YenidenDüşün’üldü. Bir Değişim Elçisi öğretmen ile Ağ’ın destekçisi olan bir vakıf sözcüsü, Ağ’ın iş birliği geliştirdiği paydaş kişi ya da kurumlarından birinin konuşmacı olduğu; üç konuğa, bir de moderatörün eşlik ettiği bölümler toplamda 24 katılımcı ile gerçekleşmişti.

Seri boyunca izleyen, izlerken yorumlarını dile getiren, içeriklere katkı sunan, sosyal medyada fikirlerini paylaşan ve Eğitimi #YenidenDüşün’en herkese yeniden teşekkürler.

Bağlantılar Eğitimi #YenidenDüşün Raporunu incelemek için tıklayın.