Sanatın Sanatla Karşılaşması: Disiplinlerarası Bir İz Sürme Macerası
- 27 Nisan 2026, Pazartesi
- 20:00 - 21:30
- Çevrimiçi
- daglar.cilingir@sabanciuniv.edu
27 Nisan Pazartesi günü 20:00 - 21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek Sanatın Sanatla Karşılaşması: Disiplinlerarası Bir İz Sürme Macerası etkinliğine davetlisiniz!
İlhamını filmlerden, kitaplardan ve heykellerden alan; rotasını sanat ve mimarlık tarihiyle belirleyen kısa bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculukta duraklarımız çok varacağımız nokta belli, ancak gideceğimiz yollardan birine birlikte ve o an karar vereceğiz! Birçok sanat akımının ve eserin heyecan verici dünyasının kapısını aralarken; sanatçıların özgün fikirlerini kendi eğitim pratiklerimize ve branşlarımıza nasıl dahil edebileceğimizi hep beraber düşüneceğiz.
Moderatörlüğünü Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Şebnem Filiz Yapıcı’nın, yürütücülüğünü İçerik Danışmanı ve Sanat Tarihçisi Irmak Erdurak Koç’un üstlendiği bu etkinliğin sonunda; sanatla olan bağımızı güçlendirmek ve hayal gücümüzü canlandırmak için “Hazır burada yapılmışı var” bölümüne geçip, hareketin ve dengenin izinde kendi eserlerimizi de oluşturacağız.
Not: Buluşmada yapacağımız bir uygulama için yanınızda 3 adet kalem, pipet, şiş, çatal gibi farklı boylarda düz çubuk, yaklaşık 120 cm ip, makas, bant ya da yapıştırıcı, kağıt bulundurmanızı rica ederiz.
Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu buluşmaya kaydolmak için yandaki “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.

Irmak Erdurak Koç, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden 2017 yılında mezun oldu. 2018 yılında aynı üniversitenin Mimarlık Tarihi Yüksek Lisans programına başladı. 2013-2018 yılları arasında Pace Çocuk Sanat Merkezi’nde Etkinlik Asistanı, 2018-2023 yılları arasında ise İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Alt Kat’ta Koordinatör ve Atölye Yürütücüsü olarak görev aldı. İKSV’de çalıştığı süre boyunca kurum tarafından yayımlanan çocuk kitaplarının proje ekibinde yer alarak yayın süreçlerine katkıda bulundu. Mesleki kariyeri öncesinde 2010-2011 yıllarında TEGV Beykoz Öğrenim Birimi’nde gönüllü olarak çalışmalar yürüten Irmak, 2024 yılında TEGV bünyesindeki "Düşleyecek Büyüyecek" atölye çalışmalarının, 2025 yılında ise "Düş Gezgini" atölye çalışmalarının içeriklerini hazırladı. Bu içerikler için gönüllülere yönelik "Eğitmen Eğitimleri" verdi. Irmak, sanat tarihi, mimarlık tarihi, çocuklara yönelik sanat etkinlikleri ve eğitmen eğitimi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Şebnem Filiz Yapıcı, Almanya’nın küçük bir köyünde, kiraz ağaçlarının tomurcukları usul usul açarken dünyaya geldi. Çocukluğu, orman yollarında arkadaşlarıyla çiçek toplayıp geçenlere uzatırken büyümenin neşesiyle geçti. Türkiye’ye adım attığında, önce Türkçeyi öğrenmesi gerekti. Zorlayıcı ama vazgeçmeden yürüdüğü bu yol, ona hayallerini gerçekleştirmek için sabırla ilerlemesi gerektiğini öğretti. Yatılı okuduğu İzmir Özel Türk Koleji’nde, altı yılın nasıl geçtiğini anlamadan, arkadaşları ve öğretmenleriyle sevgi dolu bağlar ördü. Ardından Ege Üniversitesi'nden mezun olarak hayalini kurduğu mesleğe, Fen Bilimleri öğretmeni olarak adım attı. Öğrencileriyle birlikte geçen yirmi yedi yıl sadece ders anlatmak değil; merakla öğrenmek, keşfetmek ve ilham vermekle doluydu. Bu yıllar içinde heybesini; eğitim yolculukları, öğrencileri, meslektaşları, yazdığı eğitim yazıları ve masallarla zenginleştirdi. Yazma tutkusunu kolektif kitap projelerinde yer alarak pekiştirdi ve sonunda “Melin’in Dünyası” adlı ilk kitabını okuyucularıyla buluşturdu. Melin’in doğayla iç içe büyüyen dünyası, okurları ormanların fısıldayan sırlarına, küçük bir çocuğun keşif dolu yolculuğuna davet ediyor. Şimdi ise eşi ve oğlu Oscar ile birlikte, kızılgerdan kuşlarının şarkıları eşliğinde düşlerini büyütmeye devam ediyor. Öğretmen Ağı ailesiyle yolları kesiştiğinden beri, hikayelerine öğretmen odasının hallerini, 'İyi ki öğretmenim' anlarını, keşfetmenin heyecanını ve şefkatle öğrenmenin yolculuğunu ekleyerek, kalbiyle yürümeye devam ediyor.