Yaratıcı Problem Çözme Programı Hatay: Kapanış Buluşması
- 28 Mart 2026, Cumartesi
- 12:00 - 14:00
- Öğretmen Dayanışma Alanı - Antakya/Hatay
- zeynep.alay@sabanciuniv.edu
28 Mart Cumartesi günü 12:00-14:00 saatleri arasında Öğretmen Dayanışma Alanı, Hatay’da yüz yüze gerçekleşecek Yaratıcı Problem Çözme Programı Kapanış Buluşması'na davetlisiniz!
Öğretmen Ağı’nın kuruluş sürecinden bugüne rehberlik eden, Yaratıcı Problem Çözme (YPÇ) Programı’nda, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere bir araya gelen öğretmenler Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanarak ve gruplar hâlinde belirlenen bir probleme yönelik çözüm üretiyorlar. Bugüne dek Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında öğretmenler 13 farklı temada 102 yaratıcı çözüm üretti. Bu çözümler, Çözüm Merkezi’nde her yıl ortalama 1400’den fazla kez indiriliyor.
Şubat- Mart 2026 arasında gerçekleştirilen Yaratıcı Problem Çözme Programına katılan öğretmenler, “Öğrencilerin, eğitim ortamlarındaki öğrenme süreçlerinde daha odaklı olmalarını nasıl sağlayabiliriz?” sorusunu Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını takip ederek öğrencilerin öğrenme süreçlerinde odaklanmalarını desteklemeye yönelik 4 farklı yaratıcı çözüm üretti.
Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Piya Şirin Giyik ve Arzu Kupsar’ın moderatör olarak yer alacağı Yaratıcı Problem Çözme Programı Kapanış Buluşması'nda; program sürecinde ortaya çıkmış yaratıcı çözümleri dinleyeceğiz. Ardından programı tamamlayan ve yaratıcı çözümlerini paylaşan öğretmenlere sertifikaları verilecek ve Kapanış Buluşması'na katılan herkesin görüşlerini paylaşıp tanışabileceği bir sosyalleşme ile sonlanacak.
Tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.
Adres: Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı Antakya/Hatay

Değişim Elçisi Arzu Kupsar, Ege Üniversitesi Matematik Bölümü’nden 2000 yılında mezun oldu. Matematik öğretmenliğinin yanı sıra değişime ve gelişime olan inancını aldığı eğitimlerle pekiştirdi. 2018 yılından bu yana Argemon Eğitim ve Danışmanlık’ta Eğitim Koordinatörü olarak çalışıyor. Matematik ve oyun atölyeleri, zihin haritalama, zaman ve kaygı yönetimi ve oyunlaştırma eğitimleri veriyor. Bu aralar Yaratıcı Problem Çözme Programı ile Öğretmen Ağı’na katılmanın mutluluğunu yaşamakla meşgul.

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Şirin Piya Giyik, 2005 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 7 yıl İstanbul'da farklı azınlık okullarında çalıştı. İstanbul Bilgi üniversitesi SEÇBir ile ayrımcılık programında yer aldı. Daha sonra Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nden İç Mimarlık eğitimi aldı. Eğitim-mimari ilişkisini ele alan 1Öğretmen1Mimar atölyeleri tasarladı. Öğretmen Ağı'nda Eleştirel Düşünme Becerileri ve Pedagojik Düşünme Becerileri eğitimi aldı ve bu bağlamda Türkçe dersi için eleştirel düşünme metodolojisiyle içerik tasarladı. Yaratıcı Problem Çözme programında yürütücülük ve koçluk yaptı. Ayrıca Ege Üniversitesinden P4C eğitimi aldı. Şu anda da İstanbul Üniversitesinde Sosyoloji okumaktadır.