İğne Deliğinden Dünya ile Eğitimde Disiplinlerarası Yolculuk
- 22 Aralık 2024, Pazar
- 13:00 - 15:00
- İstanbul Drama Sanat Akademisi
- daglar.cilingir@sabanciuniv.edu
22 Aralık Pazar günü 13:00-15:00 saatleri arasında İstanbul Drama Sanat Akademisi’nde yüz yüze gerçekleşecek İğne Deliğinden Dünya kitabının disiplinler arası yaklaşımı ve yaratıcı drama teknikleriyle zenginleştirilmiş atölyesine davetlisiniz!
Bu etkinlikte; kapsayıcılık, yaratıcı düşünce ve eğitsel içerik geliştirme üzerine derinlemesine bir paylaşım yapma imkânı bulacağız. Etkinlik süresince, kitabın yazılış sürecine dair ilgi çekici detaylara tanıklık edecek, yaratıcı drama temelli uygulamalara katılacak ve kapsayıcılık ile disiplinler arası çalışma prensiplerinin eğitimdeki önemini tartışacağız. Öğrenme ve paylaşım yoluyla karşılıklı bir etkileşim ortamı sunmayı hedefleyen atölyede yaratıcı düşünceye dayalı eğitsel içeriklerle buluşacağız.
22 Aralık’ta İğne Deliğinden Dünya kitabının atölyesinde buluşalım!
Her branş ve kademeden öğretmenin, yaratıcı drama eğitmenlerinin ve yaratıcı drama eğitmen adaylarının katılımına açık ve ücretsiz olan etkinliğe katılmak için aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Aslı Uysal Cevgin, Mersin’de doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Tarsus Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2000 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nden mezun oldu. 2006 yılında Mersin Üniversitesi’nden Türkçe öğretmeni olarak mezun oldu. İstanbul Fatih İşitme Engelliler Okulu’nda göreve başladı. İşitme engellileri, işaret dilini tanıdı. İstanbul Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nde yaptığı yüksek lisans tezini de işitme engellilere Türkçe öğretimi konusunda yazdı. 2013’te MEB tarafından Varşova Üniversitesi’ne Türkçe okutmanı olarak gönderildi ve üç yıl burada görev yaptı. Yaratıcı drama ve masal anlatıcılığı alanlarında eğitimler aldı, öğrendiklerini görev yerlerinde uyguladı. Salgın döneminde ise Öğretmen Ağı Değişim Elçileri ile birlikte disiplinlerarası oyun tasarlama, disiplinlerarası hikaye yazma çalışmalarına başladı. Merak etmeyi, oyun oynamayı, filmleri, edebiyatı, podcastleri, bilmediği sokakları keşfetmeyi ve insanların hikayelerini dinlemeyi , öğrenmeyi sever. Halen Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü doktora öğrencisi olarak öğrenme serüveni devam etmektedir.“Kazanım Odaklı ve Disiplinlerarası Oyunlar” ile “İğne Deliğinden Dünya” adlı kitapların yazarıdır.

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi H. Gözde Uysal, 1983 yılında Mersin’de dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliğinden 2006 yılında mezun oldu. TEGV’de gönüllü eğitmenlik yaptı. İstanbul'da öğretmenlik yaparken öncelikle Türk İşaret Dili kursunu tamamladı ve İstanbul Engelliler Merkezi’nde İşitme Engellilere ÖMSS hazırlık kursunda matematik dersleri verdi. İstanbul'daki son yıllarında ise İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik okudu. 2014 Eylem Araştırmasıyla başlayan Öğretmen Ağı macerasını hala devam ettirmekten mutluluk duyuyor. “6. Sınıf Öğrencilerinin Eleştirel Düşünme Beceri Düzeyleri İle Kesirlerle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Edebilme Başarısı Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” ile “Matematik ve Dans” adında iki bildiri yayınladı. M.E.B hizmet içi eğitimlerinde kapsayıcılık ve okul-aile işbirliği programlarında eğitmenlik yaptı. Mersin Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim yüksek lisans programında “Matematiksel Modellemenin Öğrenci Başarısına, Ders Tutumuna ve Matematiksel Modelleme Yeterliklerine Etkisi: Bir Meta-Analiz Çalışması” adlı tezini tamamlayıp mezun oldu. Şimdilerde aynı bölümde doktora öğrencisidir. Bunlara ek olarak EKİP’te matematik ve eleştirel düşünme alanında içerik üretti. “Meraklının El Kitabı” ve “Pandemi Günlerinde Öğretmen Olmak” adlı kitabın yazarları arasında yer aldı. Tasarım Odaklı Düşünme Metodu ile “Veli Çocuk Tanışıklığını Nasıl Yeniden Keşfederiz?” ile “Eğitimde Eleştirel Dijital Okuryazarlık: Öğretmenden Öğretmene El Kitabı” adlı kitapçıkları hazırlayan ekiplerde yer aldı. “Sanatla Öğrenme Yolculuğu” adlı bildirinin yazarlarındandır. “DOYA” disiplinlerarası oyun atölyesi kurucularındandır. Eğitimin bir bütün olduğuna inandığım için disiplinlerarası çalışmaktan, ilgi alanlarımla ders içeriklerimi birleştirmekten keyif alıyor. Bireysel olarak yazdığı kitabının adı Telveli Geometri’dir.

Öğretmen Ağı Gülcan Demirkeser, 1977 yılında Adana'da doğdu. İlkokulu Hayriye Kemal Kusun Ortaokulu, liseyi Ayşe Atıl Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tamamladı. Ardından Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce öğretmenliği bölümünden 2001 yılında mezun oldu. 2001 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak İngilizce öğretmenliği görevine devam ediyor. Yıllar içinde mesleki katkı sağlayan Erasmus projelerinde görev aldı, farklı kültürlerle temasta bulundu, Çağdaş Drama Derneği’nden aldığı yaratıcı drama eğitiminin 5 aşamasını tamamladı. Şu anda bir drama lideri adayı ve 2018'den bu yana da Öğretmen Ağı Değişim Elçisi. Doğayı, hayvanları, renkleri, hem içe hem dışa seyahat etmeyi ve tüm hallere mazhar olan şarkılarda bir hal bulmayı seviyor. Erdem isminde bir oğlu var. “İğne Deliğinden Dünya” adlı kitapların yazarıdır.

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Zeynel Özbalçık 1963 Tokat doğumlu, eğitimin dönüştürücü etkisiyle daha güzel bir dünya için çaba gösteren bir sınıf öğretmenidir. Çocuk edebiyatı ile ilgilenmekte, Edebiyat Haber’de kitap incelemeleri ve öyküler yazmaktadır. “Kil -Tablet”, “Panzehir”, “Teneffüshane” ve “Papirüs” dergilerinde öyküleri yayımladı. Geçtiğimiz yıllar içinde birçok sunum, proje ve atölyede yer aldı. Yakın zamanda da “Yolcu Yıldızları” adında bir kitabı yayımlandı. Öğretmen Ağı topluluğundaki bir grup arkadaşı ile “İğne Deliğinden Dünya” ve “Disiplinlerarası ve Kazanım Odaklı Oyunlar” kitaplarını yayımlandı. Halen Maltepe Bağlarbaşı İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır.