GERİ

Eğitimde Toplumsal Eşitsizliğin Kültürel Sermayenin Aktarımıyla Yeniden Üretilmesi

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ocak 26, 2023

Saat: 20:30-22:00

 

Öğretmen Ağı’nda Değişim Elçileri Ayşe Alan ve İsmail Örnek’in moderasyonuyla faaliyetlerini yürüten Kamusal Eğitim ve Yoksulluk Topluluğu, herkesi yeni bir Karşılaşmalar etkinliğine davet ediyor. Eğitim alanındaki eşitsizliklerin, coğrafi bölgeler açısından ortaya çıkan eşitsizliklerin, gelir düzeyi ve sınav başarısı ilişkisinin, kitap okuma alışkanlığı ile akademik başarı ilişkisinin ve ailenin kültürel yapısının eğitime etkisinin tartışılacağı Karşılaşmalar etkinliğinin konuğu ise Doç. Dr. Taner Atmaca.

 

26 Ocak 2023 Perşembe günü 20:30’da gerçekleşecek etkinliğe kayıt yaptırmak için lütfen aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonundan kayıt yaptıralım.

 

26 Ocak’ta görüşmek üzere!

 

taneratmaca.png

Taner Atmaca Hakkında

1984 yılında Sivas’ta doğan Doç. Dr. Taner Atmaca, lisans eğitimini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 2005’te tamamladı. İlk yüksek lisansını Ankara Üniversitesi’nde, ikinci yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde 2014’te tamamladı. 2019 yılında doktora derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde “Eğitimde Toplumsal Eşitsizliğin Kültürel Sermayenin Aktarımıyla Yeniden Üretilmesi” teziyle aldı. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı kamu okullarında 2005-2012 yılları arasında sınıf öğretmeni olarak görev aldı. 2012-2019 yılları arasında Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2020’den itibaren Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır ve 2021 yılından itibaren doçentliğe yükseltilmiştir. Çalışma alanlarını eğitimde eşitsizlikler başta olmak üzere eğitim sosyolojisinin sahasına giren konular oluşturmaktadır ve öğretmen eğitimi konusunda kendisini geliştirmeye devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 20’den fazla makalesi, 10’dan fazla kitap bölümü, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş tebliğleri vardır.

 

ay%C5%9Fe%20alan.png

Ayşe Alan Hakkında

Değişim Elçisi Ayşe Alan, ODTÜ Tarih Bölümü lisans, Bilkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans mezunu. Çeşitli okullarda tarih öğretmenliği, bölüm başkanlığı ve idareciliğin yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi’nde (SEÇBİR) proje koordinatörü olarak görev yaptı. Çeşitli günlük gazeteler ve web sitelerine eğitimle ilgili yazılar yazıyor. Toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, ırkçılık, tarih ve demokrasi eğitimi, eğitim politikaları, eleştirel düşünme çalışma alanları arasında.

 

I%CC%87smail_O%CC%88rnek.png

İsmail Örnek Hakkında

Değişim Elçisi İsmail Örnek, 1975 Hatay Erzin doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Afyon, Konya, Osmaniye ve Hatay’ da yaptı. Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik(1992–1994); Uludağ Üniversitesi TBMYO Bilgisayar Programcılığı (1994–1998) ve Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği (1999–2004) bölümlerinde okudu. 2011’den bu yana M.E.B’te Rehber Öğretmen olarak çalışan Örnek, Psikososyal Müdahale, Kapsayıcı Eğitim, Engelli Hakları, Özel Eğitimde Cinsel Eğitim, Engelli Aileleri için Psikososyal Destek, Çocuk ve Oyun, Yetişkin Eğitimi gibi alanlarda M.E.B., PICTES, UNICEF, Öğretmen Ağı ile çalışmalar yürütmektedir.

 

Tarih
2023-01-26 20:30 - 22:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱