GERİ

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Sınıfa Taşımak

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Haziran 8, 2022

Saat: 19:30 - 21:00

 

Birleşmiş Milletler üyeleri tarafından kararlaştırılan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları 2030 yılının sonuna kadar yoksulluğun son erdirilmesi, çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, refahın adil paylaşımı ve barışı hedefliyor. Sürdürülebilirlik kalkınma amaçlarına ulaşmanın yolu ise ilk olarak amaçların bilinirliğini arttırmaktan ve amaçları içselleştirmekten geçiyor.  Peki sürdürülebilir kalkınma amaçlarının öğrenciler tarafından benimsenmesini sağlamak için bu amaçları ders tasarımlarımıza nasıl entegre edebiliriz?


“Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Sınıfa Taşımak” atölyesinde sürdürülebilir kalkınma amaçlarını daha yakından tanıyacak, bu amaçların eğitimdeki önemi üzerine konuşacak, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını derslere entegre etmek için hangi araçları ve metodları kullanabileceğimizi keşfedeceğiz. Türkan Uçar’ın yürütücülüğünde ve Değişim Elçilerinden Şebnem Filiz Yapıcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Sınıfa Taşımak” atölyesi için 8 Haziran Çarşamba akşamı 19:30 - 21:00 saatleri arasında buluşalım.

 

T%C3%BCrkan%20U%C3%A7ar.png

Türkan Uçar Hakkında 

1972 doğumlu. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Özyeğin Üniversitesi Goldman Sachs 10 Bin Kadın Girişimcilik Okulu eğitimlerini tamamladı. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları üzerine projeler geliştiren, tasarlayan ve üreten SDG4Kids’in Kurucu Ortağı. Markasının yarattığı Dünyanın Geleceği Oyunu ve Eğitim Seti başta olmak üzere konu üzerine çalışmalarına devam ediyor. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilgili bireyin yapabileceklerine odaklanan ve yaşamın her alanının sürdürülebilir hale gelmesi için içerikler, tasarımlar geliştiriyor. Çalışmalarının odağına çocuk ve gençleri aldı. SDG4Kids olarak tasarladıkları oyunlar ve atölyeler; çocuklar, gençler ve ebeveynler için kolaylaştırıcı bir araç olarak kullanılıyor. En büyük motivasyonu çocuk ve gençlerin yaşadıkları dünyaya dair duydukları sevgi ve inanç. Her çocuğun kuşlar gibi güçlü kanatları olması en büyük hedefi. Bireylerin yaşam mimari öğretmenlere Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını uygulamaları için oyunlaştırma ve atölyeler ve içerikler geliştirmeye devam ediyor.

 

sebnemfilizyap%C4%B1c%C4%B1v2.png

Şebnem Filiz Yapıcı Hakkında

Ege Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Fen Bilimleri öğretmenliğine başladı. Yirmi dört yıllık öğretmenlik serüveninde “Öğretmen olmak neyi ifade ediyor?”, “Öğrenciler için yetkinliklerimi nasıl geliştirebilirim?”, “Ya şöyle bir şey katsam nasıl olur?”, “Öğrencilerim eğlenirken öğrenmeyi nasıl sağlayabilirim?” sorularıyla yol aldı. Uzmanlık alanları; Başarı Koçluğu, Yoga Eğitmenliği, Mindfulness, Masal/Hikaye anlatıcılığı ve Fen Bilimleri alanındaki çalışmalarıdır. Şu an İzmir Özel Türk Koleji’nde Fen Bilimleri öğretmenliğimi sürdürmektedir.

 

Tarih
2022-06-08 19:30 - 21:00
╲╱