GEÇMİŞ ETKİNLİK

Üretimin Kaydını Tutmak

Kalan koltuk sayısı: 0
  • 12 Mayıs 2022, Perşembe
  • 19:00 - 20:00
Üretim Kaydı İşbirliğiyle
FAVORİLERE EKLE
EKLENDİ

Mayıs 12, 2022 

Saat: 19:00-20:00

y%C3%B6f-renkli.png

Sanatta, eğitimde veya günlük yaşamda, hayatın farklı alanlarında üretme süreçlerinde yer alıyoruz. Üretim süreçleri bazen bir yemek yapmak kadar günlük, bazen bir resim yapmak kadar sanatsal, bazen de bir bina inşaa etmek kadar teknik oluyor. Somut veya soyut, bir şeyler üretme sürecinde ortak nokta olarak her zaman kendimizden bir parçayı da sürece dahil ediyoruz. Üretim süreci tamamlanıp ortaya bir ürün çıkana dek, hatalar da bu sürecin eşsiz bir parçası oluyor. Peki, süreçteki hatalarımızın, sürece nasıl katkıları oluyor?

“Üretimin Kaydını Tutmak” etkinliğinde, Üretim Kaydı’nı daha yakından tanıyacak, kültür ve sanat alanında üretmek ve üretim süreçleri üzerine sohbet edecek, üretme şevkimiz ve hata yapma korkumuz arasındaki ilişkiden bahsedeceğiz. Üretim Kaydı’ndan Esra Ece Küleci’nin konuşmacılığında, Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’nden Fulden Ergen’in moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlik için 12 Mayıs Perşembe günü 19:00 - 20:00 saatleri arasında buluşalım.

Lisans hayatında toplumsal meselelere duyduğu ilgi ve daha adil bir yaşam kurma isteği Fulden’i toplumsal cinsiyet, insan hakları, toplumsal bellek ve dijital iletişim alanlarında çeşitli oluşum ve kuruluşlarda savunuculuk yapmaya itti. Sivil alandaki deneyimini 2013 yılında profesyonel olarak sürdürmeye karar verdi. Denge ve denetleme sisteminin sağlanması için bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Denge ve Denetleme Ağı’nda Dijital İletişim Koordinatörü olarak çalıştı. Dijital iletişim alanındaki deneyimini geliştirmek ve bu alanda uzmanlaşmak üzere, 2016’da İsveç’e gitti. Uppsala Üniversitesi’ndeki Dijital Medya ve Toplum yüksek lisans programını 2018’de tamamladı.

Fulden, en çok yeni olanı keşfetmeye duyduğu tutkudan besleniyor. Hayatında her zaman dijital iletişim üzerine okumaya, araştırmaya ve üretmeye yer açıyor.

Esra Ece Kuleci
Paydaş Konuşmacı

Fulden Ergen
Moderatör

Fulden Ergen, kendini bildi bileli siyaseti ve uluslararası politikayı anlamaya ilgi duyuyor. Bu yüzden ODTÜ’de Uluslararası İlişkiler okudu. Lisans hayatı boyunca sosyal bilimlerin başka alanlarına da merak saldı, bu merakı gidermek için Mantık ve Bilim Felsefesi yandal programını tamamladı. Siyaset bilimine dair birikimini genişletmek ve farklı bir bakış açısı kazanabilmek adına, Erasmus programı kapsamında Almanya’nın Marburg kentindeki Marburg Philipps Üniversitesi’nde, bir dönem siyaset bilimi eğitimi gördü. Yürüttüğü gönüllülük ve savunuculuk çalışmalarının ardından, sivil alana adımını attı. Denge ve denetleme sisteminin sağlanması için bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu, Denge ve Denetleme Ağı’nda Dijital İletişim Koordinatörü olarak çalıştı. Dijital iletişim alanındaki deneyimini geliştirmek ve bu alanda uzmanlaşmak üzere, 2016’da İsveç’e gitti. Uppsala Üniversitesi’ndeki Dijital Medya ve Toplum yüksek lisans programını 2018’de tamamladı. 2018'den 2022'ye dek, öğretmenlerin kişisel ve mesleki güçlenmesi yolculuğuna öğretmenler adına değil öğretmenlerle birlikte eşlik eden Öğretmen Ağı'nda İletişim Koordinatörü olarak çalıştı. 2020'de Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'nda bağımsız değerlendirici olarak görev almaya başladı ve şimdilerde de pek çok farklı uluslararası kuruluşta uzman olarak yer alıyor. 2023'ten bu yana iletişim, kapasite geliştirme ve organizasyonel dönüşüm alanlarında stratejik danışmanlık hizmeti veren Narro'nun genel müdürlüğünü üstleniyor.

FAVORİLERE EKLE
EKLENDİ