GERİ

"İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!" Çevrimiçi Sergi Turu

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Aralık 18, 2021

Saat: 14:00-14:30

 

Pera Müzesi İşbirliğiyle:

pera

 

 

 

 

 

Pera Müzesi Öğrenme Programları iş birliğinde, Öğretmen Ağı Değişim Elçileri’ne özel çevrimiçi sergi turları başlıyor! “İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”: Popüler Kültürde Bizans başlıklı çevrimiçi rehberli sergi turu için 18 Aralık Cumartesi 14:00’te buluşalım.

Bizans tarihinin çeşitli sanat mecralarındaki güncel gösterim biçimlerini bir araya getiren “İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!” sergisinin ardından, edebiyat, müzik, görsel sanatlar, çizgi roman, film ve moda gibi alanlarda Bizans tarihiyle çeşitli biçimlerde ilişkilenen üretimlerin ortak temalarına bakacağız. Eserleri incelerken üretim alanları, coğrafya ve dönem kaynaklı farklılıkları anlamlandırmaya çalışacağız.

Katılımcılar, Pera Müzesi’nin güncel sergilerine yönelik, müfredata uygun hazırlanan öğretmen rehber kitapçıklarını derslerinde nasıl kullanabileceklerini, öğrencilerine sergileri nasıl gezdirebileceklerini ve farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikleri keşfedecek. 

Detaylı bilgi için tıklayın

Çevrimiçi sergi turu, branş ve kademe fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık, ancak kontenjanla sınırlıdır. Lütfen kaydolmayı unutmayın!

 

 

Tarih
2021-12-18 14:00 - 14:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱