GERİ

Otizmli Öğrenciler ve Okula Uyum

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ekim 5, 2021

Saat: 19:30-21:30

 

Okul ve sınıf ortamına uyum pek çok öğrenci için olduğu gibi otizmli öğrenciler için de aşamalı, kimi zaman zorlu bir süreçtir. Öğretmenler bu süreçte kullanılabilecek yöntemlerden haberdar olduğunda, süreç iki taraf için de daha verimli ilerleyecektir. Peki otizmli öğrencilerin sınıf ortamına uyumunu nasıl kolaylaştırabiliriz?


Karşılaşmalar serisinin yenisi “Otizmli Öğrenciler ve Okula Uyum” etkinliğinde otizm spektrum bozukluğu, otizmli öğrencilerle iletişim, kaynaştırma kapsamındaki otizmli öğrencilerin sınıf ortamına uyumu ve süreç içerisinde ortaya çıkabilecek durumlarla baş edebilmek için öneriler üzerine konuşacağız. Tohum Otizm Vakfı’ndan Nehir Merinoslu’nun konuşmacılığında, Değişim Elçisi Sibel Tosuner’in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “Otizmli Kaynaştırma Öğrencilerinin Sınıf Ortamına Uyumu” etkinliği için 5 Ekim Salı günü 19:30 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.

 

Nehir Merinoslu Hakkında

Bilkent Üniversitesi Psikoloji bölümünü kapsamlı burslu okuyan Nehir Merinoslu, 2015 yılında Tohum Otizm Vakfı’nda eğitmen olarak çalışmaya başlamıştır. 2018 yılından bu yana sürekli eğitim birimi koordinatörü olarak görev yapan Nehir Merinoslu, bu görevde eğitimler, atölyeler gerçekleştirmiş, istihdam projeleri ve çeşitli eğitim merkezleri ile gerçekleştirilen projelerde danışman olarak çalışmıştır. Aynı zamanda mobil uygulama ve portal geliştirme, materyal geliştirme çalışmalarında yer almıştır.

 

Sibel Tosuner Hakkında

Aydın’da MEB’e bağlı bir devlet okulunda Psikolojik Danışman olarak görevini yürütmektedir. 2 yıl önce Öğretmen Ağı’na dahil olmuş ve Değişim Elçisi olarak çalışmalarını yürütmektedir.

 

 

Tarih
2021-10-05 19:30 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱