GEÇMİŞ ETKİNLİK

BAŞARIYI #YENİDENDÜŞÜN

Kalan koltuk sayısı: 0
  • 4 Şubat 2021, Perşembe
  • 20:00 - 21:00
FAVORİLERE EKLE
EKLENDİ

Şubat 4, 2021

Saat: 20:00-21:00

“Belirsizliklerin ardındaki yeni normali değil, yeni ihtimalleri arıyoruz. Bir araya gelerek sizi, içinde bulunduğumuz yeni imkânlar üzerine düşünmeye davet ediyoruz.”

Değişim Elçileri tarafından yayınlanan manifestoyla duyurulan “Bağlantılar” isimli çevrimiçi panel serisinin altıncı ve son bölümü, Başarıyı #YenidenDüşün 4 Şubat’ta Öğretmen Ağı Youtube kanalında yayınlandı.

“Eğitimi Yeniden Düşün” ana başlığıyla düzenlenen Bağlantılar serisi, Öğretmen Ağı’nı destekleyen vakıflar ile Değişim Elçisi öğretmenler ve Ağ’ın paydaşlarını ağırlıyor. Seri, sırasıyla ‘Öğretmenlik’, ‘Okul’, ‘Veli Olmak’, ‘Eğitimin İçeriği’, ‘Öğrencilik’ ve ‘Başarı’ başlıklarında olmak üzere altı farklı bölümden oluştu.

4 Şubat Perşembe günü saat 20.00’de yayınlanan altıncı bölüm, Başarıyı #YenidenDüşün başlığıyla İstanbul ENKA Okulları Okul Müdürü Dr. Özlem Mecit, TEGV Eğitim Programları Müdürü Devrim Uygan, ve Değişim Elçisi Kubilay Özaydın’ı konuşmacı olarak ağırladı. Bölümün moderasyonunu, Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş üstlendi.

Bölümde konuşmacılar, pandemiyle değişen eğitim koşullarından yola çıkarak başarıyı sınavlara indirgemeden farklı ve bireyselleştirilmiş öğrenme ile başarıyı nasıl sağlayabileceğimize, 21. yüzyılda başarılı olmanın ne demek olduğuna, eğitime erişimde eşitsizlikler varken başarıyı nasıl yeniden düşünebileceğimize dair görüş ve önerilerini paylaştı.

Yayın boyunca izleyiciler, Youtube’da bulunan chat alanından sorulacak soruları yanıtlayarak tartışmaya dahil oldu. Ayrıca, konuşmacıların, moderatörün ve Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’in farklı disiplin ve alanlardan konu ile ilgili derlediği kaynaklar da chat alanında paylaşıldı. Chat alanındaki tartışmalarda öne çıkan noktalar, Bağlantılar serisini özetleyen raporda yer alacak. 

Bağlantılar serisi ile ilgili videoları izlemek için Öğretmen Ağı Youtube kanalına abone olabilir, bildirimleri takip edebilirsiniz.

Konuşmacılar

Moderatör

Suat, 20 yıldan beri eğitimin farklı alanlarında eğitim ve sivil toplum profesyoneli olarak çalışıyor. Millî Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen, AB uzmanı, program geliştirme uzmanı ve stratejik planlama uzmanı olarak çalıştıktan sonra 2007 yılında MEB’den ayrılarak sivil toplumda çalışmaya başladı ve sırasıyla Türk Eğitim Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Saint-Joseph Lisesi Eğitim Vakfı ve Eğitim Reformu Girişiminde uzmanlık ve yöneticilik yaptı.

Kamu ve sivil toplumda birçok eğitim ve araştırma projesinin içinde geliştirici, uygulayıcı veya destekçi olarak sorumluluk aldı.

Suat, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde tarih lisans, Hacettepe Üniversitesinde sosyal antropoloji yüksek lisans eğitimi aldı. 2014 yılında Harvard Üniversitesinden aldığı bursla Harvard Kennedy School’da “Using Evidence To Improve Policy and Programs” yönetici eğitimi programını tamamladı.

Yaklaşık 2 aydır Tohum Otizm Vakfı genel müdürü olarak görev alıyor.

Kenan Çayır
Moderatör

Kenan Çayır, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi ve Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürüdür. Çayır, Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. İngiltere’de Leeds Üniversitesi Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Merkezi’nde ve Almanya’da Georg-Eckert Uluslararası Ders Kitapları Enstitüsü’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı. Avrupa Konseyi ve EIP Sloveyna’nın ortaklaşa düzenledikleri insan hakları eğitimi seminerlerine ve Gürkaynak Yurttaşlık Enstitüsü’nün eğitici eğitimi seminerlerine katıldı; bu alanda sertifikalar aldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Reformu Girişimi’nin birlikte düzenledikleri “Düşünme gücü” adlı öğretmen eğitimi projesinde uzman eğitici olarak çalıştı. Ders kitapları, yurttaşlık, insan hakları eğitimi üzerine çalışmakta, Öğretmen Ağı’na içerik danışmanlığı yapmaktadır. Çalışmalarından bazıları şöyledir: “Biz” Kimiz? Ders Kitaplarında Kimlik, Yurttaşlık, Haklar (İstanbul: Tarih Vakfı Yayınları, 2014); Ayrımcılık: Çok Boyutlu Yaklaşımlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları,2012, M. A. Ceyhan ile birlikte der.); Ayrımcılık: Örnek Ders Uygulamaları, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları,2012, A. Alan ile birlikte der.); Eğitim, Çatışma ve Toplumsal Barış: Türkiye’den ve Dünyadan Örnekler (İstanbul: Tarih Vakfı Yayınları, 2010).

Seval Binici
Konuşmacı / Yürütücü

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Seval Binici, 2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. 2022'de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Çocukluk sosyolojisi alanında çeşitli dergi ve yayınlara katkı verdi. Drama, çocuklarla felsefe, temel düşünme becerileri eğitimleri aldı. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi, Sosyal Güçlendirme için Spor Ve Beden Hareketi Derneği ( BoMoVu) Hareket Elçisidir.

Nilgün Yorgancılar Erekli
Konuşmacı / Yürütücü

İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde lisans eğitimini, Davranış Bilimleri bölümünde ise yüksek lisansını tamamladıktan sonra Milliyet Gazetesinde işe başladı. 2005 yılında başlatılan Baba Beni Okula Gönder seferberliğinin koordinasyonunda görev aldı. Uzun yıllar kız çocuklarının eğitimi alanında yürütülen çalışmaların içinde yer aldı. 2015 yılında Aydın Doğan Vakfı’nda Eğitim Müdürü olarak çalışmaya başladı. “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” başlığı altında kız çocuklarının güçlenmesi alanında çalışmaya devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

Sudenur Ar
Konuşmacı / Yürütücü

Serra Müderrisoğlu
Konuşmacı / Yürütücü

FAVORİLERE EKLE
EKLENDİ