GERİ

ÇOCUK DOSTU OKUL

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre her çocuğun, yaşama-gelişme, ayrım gözetilmeksizin eşitlik ve kendisini etkileyen kararlara katılım hakkı vardır. Bu nedenle okullar, bütün çocuklara eşit olanaklar tanımalı, gelişimini destekleyen kaliteli bir eğitim vermeli ve farklılıklarına saygı duymalıdır. Kısacası okullar ‘’çocuk dostu’’ olmalıdır. UNICEF’in çalışmaları ile başlayan “çocuk dostu okul” kavramı okul binaları, çevre düzenlemeleri, kaynak ve materyaller, öğretmen, yönetici, sağlık, güvenlik gibi değişkenleri ve daha fazlasını içinde barındıran bir özelliğe sahiptir. Çocuk dostu okullar yoluyla, öğrencilerin öğrenmesinde doğrudan etkili değişkenlerin yanında dolaylı etki etme gücüne sahip değişkenler de iyileştirilebilir. Etkinlik kapsamında çocuk dostu okul kavramının nasıl ortaya çıktığı, kapsayıcılık, etkililik, cinsiyet, sağlık ve güvenlik başlıkları altında kavramın tanımlanması ve Denizli içerisinde okullarda yapılan araştırmalardan elde edilen veriler ışığında  sonuçlar konuşuldu ve tartışıldı. Konuşma, katılımcıların da dahil olduğu bir soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Yrd. Doç. Dr. Fatma ÇOBANOĞLU – Pamukkale Üniversitesi

Yüksek lisans eğitimini Pamukkale Üniversitesi ve  doktora eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi alanında tamamlamıştır. Liderlik, okul etkililiği, örgütsel davranış ve öğretmen eğitimi konularında çalışmalar yürütmektedir.

Yrd. Doç. Dr. Zeynep AYVAZ-TUNCEL - Pamukkale Üniversitesi

Yüksek lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi ve  doktora eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde Eğitim Programları ve Öğretim alanında tamamlamıştır. Program geliştirme, öğrenme-öğretme süreci, bütünleştirilmiş program, eğitim tarihi ve öğretmen eğitimi konularında çalışmalar yürütmektedir.

Yrd. Doç. Dr. Aydan ORDU - Pamukkale Üniversitesi

Yüksek lisans ve doktora eğitimini Pamukkale Üniversitesinde Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi alanında tamamlamıştır. Farklılıkların yönetimi, örgütsel yapı, örgütsel değişme ve öğretmen eğitimi konularında çalışmalar yürütmektedir.

When
2018-01-17 18:00 through 19:30
Location
Zaferiye Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Sümer Mahallesi Çal Caddesi
No:78
Merkezefendi/DENİZLİ, 20175
╲╱