GERİ

SINIFTA HAREKET ETMEK ODAKTA KALMAYA YARDIMCI OLABİLİR Mİ?

Öğrencilerinin sıra yerine pilates topunda oturabildikleri sınıf içi uygulamada, sınıf öğretmeni Başak Uysal, öğrencilerin derste dikkatlerinin arttığını, yazılarının düzeldiğini, kinetik enerjilerini işlerine yoğunlaştırarak potansiyellerini arttırdıklarını ve vücut duruşlarının geliştiğini gözlemledi. Bu fikir Başak Öğretmen’in aklına nasıl ve neden geldi, böyle bir fikri geliştirmek için neler yaptı, uygulamayı başka kimlere anlattı?

Karşılaşmalar #10’da, Başak Öğretmen, kaynaştırma öğrencileriyle sınıfında karşılaştığı durumları ve “Sırasız Sınıf Projesi”nin oluşum sürecini paylaştı; bu süreçte işbirliği yaptığı Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi Derneği’nden İdil Seda Ak da gözlemlerini katılımcılara aktardı.

Karşılaşmalar’ın devamında, Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR) işbirliğiyle kapsayıcı eğitimin niteliklerini tartışmaya açıldı ve engellilere yönelik ayrımcılıkla mücadele konusunda disiplinlerarası yöntemle geliştirilen alternatif kitap, rapor ve videoları “Kapsayıcı Eğitim ve Alternatif Materyaller” atölyesinde katılımcılarla paylaşıldı.

Ün Okulları işbirliğiyle gerçekleşen etkinliğimiz tüm öğretmenlere açık ve ücretsiz olarak gerçekleşmişti

 

 

When
2017-06-12 14:00 through 19:30
Location
Tekirdağ Çorlu Ün Okulları
Esentepe Mah Adnan Doğu Cad Lale iş Merkezi
No:4 Kat:2
Çorlu/Tekirdağ, 59850
╲╱