GERİ

TEKNOLOJİ VE ÖĞRENİMİN GELECEĞİ

24 Mayıs Çarşamba günü Sosyal Kuluçka Merkezi’nde gerçekleşen Karşılaşmalar serisinde Burcu Aybat, Khan Academy Türkçe’den Alp Köksal ve Patica.co’dan Canay Atalay konuşmacı olarak yer aldı.

“Teknoloji ve Öğrenimin Geleceği” temalı etkinliğin ilk 45 dakikasında konuşmacılardan Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal, eğitimdeki değişimi, yeni teknolojilerin eğitim için sunduğu fırsatları, hayat boyu öğrenme anlayışı ile değişmekte olan öğrenme ortamını konu alan sunumunda ayrıca Khan Academy’nin eğitim felsefesi ile dünyada ve Türkiye’de yürütmekte olduğu faaliyetler hakkında bilgileri de paylaştı. Patica.co ortak kurucularından Canay Atalay, üstel teknolojiyle değişen dünyaya uygun öğrenim tasarımı prensipleri hakkında paylaşımda bulundu.

Konuşmacıların bilgi ve deneyimlerinden yola çıkarak çizdiği çerçeve sonrasında, dijital araçları sınıf içerisinde etkin olarak kullanan katılımcı öğretmenler deneyimlerini paylaştılar. Etkinlik, soru ve cevap kısmında katılımcıların da dahil olacağı bir bölümün ardından sona erdi.

Khan Academy hakkında:
Bugüne kadar verdiği 1 milyardan fazla ders ile dünyanın en büyük ücretsiz online öğrenim platformu olan Khan Academy, yeni teknolojilerin kullanımıyla eğitim anlayışını modernleştirmeyi, özgürleştirmeyi amaçlayan ve kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz öğrenme imkanı sağlamayı amaçlayan Khan Academy’de K12 Matematiği öncelikli olmak üzere fen bilimleri, sosyal bilimler, ekonomi ve tıp gibi alanlarda binlerce ders videosu ve interaktif alıştırmanın yanı sıra kişiselleştirilmiş eğitim anlayışıyla öğrencinin kendine en uygun hızda eksiksiz öğrenmesini sağlamak için seviyesini tespit ederek yönlendiren ve tam öğrenimi destekleyen yeni teknolojiler de yer almaktadır. Bugün 40’a yakın dile çevrilen ve 200 ülkede kullanılan Khan Academy’yi 2 milyon öğretmen de derslerinde bir eğitim aracı olarak kullanmaktadır. Khan Academy, Türkiye’de 2012 yılından beri faaliyet göstermekte; 5500 ders videosunu aşan kütüphanesi ücretsiz olarak herkesin kullanımına açık olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı EBA platformu üzerinden tüm okullara da ulaşmaktadır.

Patica.co hakkında:
İnsanların birbirlerinden daha kolay ve etkili öğrenebilmeleri misyonunu taşıyan, usta-çırak ilişkisindeki gibi bilgi ve becerilerin kişiselleştirilebilen patikalar üzerinde aktarımını sağlayan dijital bir platformdur.

When
2017-05-24 18:00 through 21:30
Location
Sosyal Kuluçka Merkezi
Emniyettepe Mahallesi Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi Silahtarağa
Eyüp/Istanbul, 34956
╲╱