GERİ

So how inclusive are we?

 Registration is closed for this event

Nisan 26, 2023

Saat: 20:00-21:30

 

Okul; hem öğrenciler hem de öğretmenlerle farklı kimlikleri ve çeşitliliği içinde barındıran bir yapı. Hayatımızın pek çok alanında olduğu gibi burada da toplumsal cinsiyet eşitsizliğini besleyen çeşitli kalıp yargılarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Önce dilde başlayan bu söylemler sonrasında ayrımcılık, akran zorbalığı, cinsiyetçilik gibi sonuçlar doğurabiliyor ve bu beslenen toplumsal cinsiyet rolleri bir şiddet diline dönüşebiliyor. Peki, okullarda toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıran bir dil inşa etmek nasıl mümkün? Öğretmenler bu kapsayıcı dilin inşası için sınıflarında neler yapabilir?

 

Bu sorular üzerine düşünmek için Öğretmen Ağı “Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Topluluğu” tarafından Değişim Elçileri’ne özel olarak hazırlanan “Peki, Ne Kadar Kapsayıcıyız?” etkinliğine davetlisiniz! 26 Nisan Çarşamba günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom’dan çevrimiçi olarak gerçekleşecek etkinliğin konuşmacılığını Unilever Hakkaniyet, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Lideri Emirhan Deniz Çelebi ; moderatörlüğünü ise Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Büşra Nur Serdar üstleniyor. Sınıfta eşitlik ve kapsayıcılık için yapılabilecekler, öğrencinin iyi oluşunu ve güven hissini desteklemek, sınıfta ve okulda kapsayıcı bir dil var etmek gibi konuların konuşulacağı ve kendi kalıp yargılarımıza daha sorgulayıcı bir yerden yeniden bakacağımız etkinliğimizde buluşalım. Etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

 

b%C3%BC%C5%9Franurserdar2.png

Büşra Nur Serdar 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Büşra Nur Serdar Kırklareli Üniversitesi 2015 Felsefe lisans mezuniyetini tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Özel Öğretim Kurumlarında Rehberlik hizmet içi eğitimini aldı ve özel okullarda Rehber Öğretmen olarak görev almaya başladı. Sakarya Üniversitesi'nde Kariyer Danışmanlığı yüksek lisans eğitimini tamamladı. Açıköğretim fakültelerinde Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmetler bölümlerini okudu.

Tüm K-12 kademelerinde görev yaptı. Şu anda da İstanbul Pendik ilçesinde bir özel okulda ilkokul kademesi Rehber Öğretmeni olarak çalışıyor. Öğrenme Tasarımları, KAÇUV, TEGV, TEMA gibi kurumlarda gönüllülük yapıyor. Sosyal duygusal öğrenme, toplumsal cinsiyet, kapsayıcı eğitim, sosyal sorumluluk, materyal tasarımı gibi konularla ilgileniyor. Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen Mor Sertifika programını tamamlamış Mor Sertifikalı bir öğretmen olarak; toplumsal cinsiyet, eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında çalışmalarını sürdürüyor. Toplumsal Cinsiyet konusunda tasarladığı kutu oyunuyla SU Gender tarafından düzenlenen organizasyonda, çalışması İpek Gürkaynak Yaratıcı Pedagoji ödülüne layık görüldü.

 

access?cmd=file&target=l1_ZW1pcmhhbmRlbml6LnBuZw

Emirhan Deniz Çelebi

Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden 2012 yılında mezun olan Emirhan Deniz Çelebi, 2012-2014 yıllarında TED Koleji'nde İngilizce Öğretmeni olarak çalıştı. 2014 yılında SPoD'da Eğitim Koordinatörü olarak çalışmalarına devam etti. Bu kurumda şirket yöneticileri, şirket çalışanları, psikologlar ve psikiyatristler, sosyal hizmet uzmanları ve avukatlar gibi farklı meslek grupları için cinsiyet eşitliğine dayalı bir dizi eğitim düzenledi. LGBTİ+ Temel Kavramlar, Türkiye ve Avrupa'da Cinsiyet Uyum Süreci, İş Dünyasında LGBTİ+ ve LGBTİ+ Kapsayıcı Şirket Politikaları konularındaki bu eğitimlerin bir kısmında eğitmen olarak görev aldı. BM ekseninde hak temelli savunuculuk yapan Çelebi, 2016 yılında Outright Action International bursuyla New York’taki BM Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Çelebi, 2018 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde "Türkiye'de Trans Erkeklerin Açılma Süreçlerini Etkileyen Faktörlerin Sosyolojik Analizi" başlıklı tezini savundu. Ulusal ve uluslararası atölye çalışmalarına eğitmen ve konferanslara konuşmacı olarak katılan Çelebi, Eylül 2018-2022 arasında Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi Eğitim Koordinatörü olarak görev yapmıştır. Kapsayıcılık ve çeşitlilik, dönüştürücü öğrenme konularına ilgi duyan Çelebi, Boğaziçi Üniversitesi’nde Yetişkin Eğitimi alanında doktora çalışmasına devam etmektedir. Şu anda Unilever’de Hakkaniyet, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Lideri olarak görev yapmaktadır.

 

When
2023-04-26 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱