GERİ

Children and Food Security

 Registration is closed for this event

Mayıs 6, 2023

Saat: 13:00-16:00

 

Günümüzde masamıza gelen gıdaların nerelerden geldiğine, hangi işlemlerden geçtiğine oldukça yabancılaştığımız bir noktadayız. Marketlerden kolayca eriştiğimiz pek çok gıdayı da içeriğine çok odaklanmadan hızla tüketiyoruz. Tüm bu sürecin içinde gıda güvenliği meselesi özellikle gelişme çağındaki çocuklar odağından bakıldığında gündemi oldukça önem taşımakta. Bu noktada masamıza gelen gıdaların çocukların gelişimini nasıl etkilediğini ve gıda güvenliğini nasıl sağlayabileceğinizi konuşmak da bir o kadar önem teşkil ediyor.

 

Gıda güvenliği meselesini çocuk odağında ele almak adına destekçimiz BAYETAV’ın işbirliği ile Bayetav Ekoloji ve Hayat Bilimleri Koordinatörü Gıda Mühendisi Dr. Bülent Şık’ın konuşmacılığını yapacağı ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Şebnem Filiz Yapıcı’nın ise moderatörlüğünü üstlendiği “Çocuklar ve Gıda Güvenliği” etkinliğine davetlisiniz! Bülent Şık tarafından çocuk sağlığı ve beslenme, çocuk sağlığını tehdit eden besinler, çocukluk çağı obezitesi, gıdalardaki etiketleri okurken dikkat edebileceğimiz ana noktalar konularına dair bilgilendirme sonrasında uygulama çalışmasının da yapılacağı etkinlik 6 Mayıs Cumartesi 13:00 - 16:00 arası BAYETAV, Çınarköy Doğa Merkezi'nde yüz yüze gerçekleşecektir. Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli

 

Not: Etkinlik için İzmir içi servis kaldırılacaktır. Servis bilgileri katılımcılarla yakın zamanda paylaşılacaktır. 

 

 

cerencalici.png

Bülent Şık

Gıda Mühendisi Yard. Doç. Doktor. Bülent Şık doktorasında çevre dostu analiz yöntemleri geliştirilmesi üzerine tamamladı. Sonrasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli laboratuvarlarda çalıştı. 2009 Yılında öğretim üyesi olarak Akdeniz Üniversitesi’ne geçti. Üniversitede Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi’nin kuruluşu ve faaliyete geçmesi çalışmalarını yürüttü. 2010-2015 yılları arasında aynı merkezde Teknik Müdür Yardımcılığı yaptı. Gıdalarda ve sularda katkı maddelerinin ve çeşitli toksik kimyasal maddelerin kalıntılarının belirlenmesi üzerine çalışmalar yürüttü. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim üyeliği yaparken, 22 Kasım 2016’da çıkarılan 677 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarıldı.

 

cerencalici.png

Şebnem Filiz Yapıcı

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Şebnem Filiz Yapıcı Ege Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Fen Bilimleri öğretmenliğine başladı. Yirmi dört yıllık öğretmenlik serüveninde “Öğretmen olmak neyi ifade ediyor?”, “Öğrenciler için yetkinliklerimi nasıl geliştirebilirim?”, “Ya şöyle bir şey katsam nasıl olur?”, “Öğrencilerim eğlenirken öğrenmeyi nasıl sağlayabilirim?” sorularıyla yol aldı. Uzmanlık alanları; Başarı Koçluğu, Yoga Eğitmenliği, Mindfulness, Masal/Hikaye anlatıcılığı ve Fen Bilimleri alanındaki çalışmalarıdır. Şu an İzmir Özel Türk Koleji’nde Fen Bilimleri öğretmenliğini sürdürmektedir.

When
2023-05-06 13:00 through 16:00
Location
BAYETAV Mainetti Köşkü
Erzene, 83. Sk. No: 835040
Bornova/ İzmir
╲╱